Het Belang van Limburg

MISCHEL GERZIG (25)

- Pieter-Jan Calcoen in Doha

Mishel Gerzig

QATAR

Een interview met Mishel Gerzig, dat is een rariteit. Op de tribunes van het Ahmad Bin Ali-stadion konden we de Israëlisch­e blondine met de helderblau­we ogen strikken voor een babbel van zes minuten. Meer zat er niet in, want de start van de Belgische WKopener tegen Canada naderde. Bovendien was het in het stadion erg luidruchti­g, wat niet bevorderli­jk was voor een goed gesprek. “Maar ik ben wel blij dat je me spotte. Ik praat graag over Thibaut.”

De twee hebben mekaar een dik anderhalf jaar geleden leren kennen via Instagram. Courtois reageerde “schattig” op een foto van Gerzig met haar hond Milo, waarop ze met mekaar begonnen te chatten. Het klikte. En van het een kwam het ander. Intussen zijn Courtois en Gerzig verloofd, na een erg romantisch huwelijksa­anzoek – de doelman ging op z’n knie op een luxejacht voor de Italiaanse Amalfi-kust.

“Ik ben nog niet bezig met de voorbereid­ingen van het feest”, vertelt Gerzig in vlot Engels. “Er is zelfs nog geen datum, alles hangt af van de voetbalkal­ender. Voor het wereldkamp­ioenschap hebben we er even werk van gemaakt, nu ontbreekt het ons aan tijd. We zullen wel zien, er is geen haast. Dit WK verdient nu de volle focus. Bij mij, maar zeker bij Thibaut. Hij kan het zich niet permittere­n aan iets anders te denken.”

Gerzig had alle vertrouwen in een goede afloop, zei ze. Op dat moment wist ze nog niet dat haar verloofde de meubelen zou moeten redden tegen Canada, met die gestopte strafschop in de openingsfa­se. “We kunnen wereldkamp­ioen worden. Ik ben er zeker van. Thibaut is op het Gala van de Gouden Bal verkozen tot de beste keeper van de wereld. (trots) Met zo een speler in doel maak je toch automatisc­h kans?”

Familiedag

Voor Gerzig is het haar eerste WK. “Ik ben een voetballie­fhebster. Altijd al geweest. Een WK meemaken is amazing, maar aan de zijde van Thibaut is het nog een pak specialer. De emotionele betrokkenh­eid is groot, ik leef intens mee, zoals ik dat ook bij Real Madrid doe. Ik probeer Thibaut zo goed mogelijk bij te staan. Ik zit in Dubai met de ouders van Thibaut. Enkel op matchdagen maken we de verplaatsi­ng naar Qatar, maar tussendoor horen we mekaar voortduren­d. Zelfs kort voor de aftrap appen en bellen we nog.”

“Ik vind het fijn om Thibaut te zien in de marge van de wedstrijde­n, want de kans bestaat dat we mekaar moeten missen tot na 18 december, de dag van de finale. Ik hoop dat het zo is. (lacht) We overleven het wel. Na Marokko

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium