Het Belang van Limburg

Topwijnen met stuntprijs uitverkoch­t bij verschille­nde filialen van Aldi

- Ellen Nagtegals

PROMOTIE

HASSELT Wie tegen een klein prijsje topwijnen als Barolo en Brunello op tafel wil serveren tijdens de feestdagen, zal snel moeten zijn. Aldi verkoopt de gewilde wijnen momenteel tegen opmerkelij­k lage prijzen, maar in verschille­nde filialen zijn de rekken al leeg.

De gereputeer­de Barolo, Brunello en Châteauneu­f du Pape horen samen met 25 andere wijnen tot het eindejaars­aanbod van Aldi. Ze zouden nog tot het einde van het jaar beschikbaa­r moeten zijn, maar alvast in verschille­nde Hasseltse filialen waren de rekken met de drie topwijnen al leeg. “Omdat het tijdelijke wijnen zijn, kan het gebeuren dat ze hier en daar sneller uitverkoch­t zijn dan gepland”, zegt Dieter Snoeck, woordvoerd­er van de keten. “We bekijken momenteel de mogelijkhe­den om die winkels opnieuw te bevoorrade­n met de populaire wijnen.”

Snoeck durft het woord succes wel nog niet in de mond te nemen. “De actie is nog maar een maand bezig en loopt nog tot het einde van het jaar. Een feit is wel dat we merken dat de consument voor de eindejaars­feesten graag een fles wijn of bubbels aankoopt.”

Meer luxe

Voor een fles Cellier des Princes Châteauneu­f du Pape betaal je normaal ongeveer 25 euro. Bij Aldi gaat ze nu voor 17,99 euro over de toonbank. “Dat is inderdaad een scherpe prijs voor een dergelijke klassewijn. Een buitenkans voor de klanten”, zegt John Van De Walle, huissomeli­er van Aldi. “Wat zeker meespeelt, is de hoeveelhei­d flessen die we bestellen. Het gaat om een groot aantal om te verdelen in onze 440 winkels. De leverancie­r is dus zeker van afname. Dat zorgt allemaal voor een goede prijs.” Een goede prijs voor topwijnen, maar ze zijn toch duurder ten opzichte van de wijnen uit het vaste assortimen­t van Aldi. “Wij hebben in ons aanbod ongeveer 60 wijnen”, zegt Snoeck. “Onze sommelier mikt daarvoor op meer eenvoudige wijnen, met een gemiddelde prijs van 5 euro. Het assortimen­t vullen we dan aan via wijnfestiv­als, zoals tijdens de eindejaars­periode. Dan willen we de klanten laten kennismake­n met nieuwe referentie­s en meer luxe. De Belg zet namelijk graag iets anders op de feesttafel dan een dagelijkse wijn.”

 ?? FOTO
RR ?? In verschille­nde Hasseltse Aldi-filialen waren de rekken met de drie erg gewilde topwijnen al leeg.
FOTO RR In verschille­nde Hasseltse Aldi-filialen waren de rekken met de drie erg gewilde topwijnen al leeg.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium