Het Belang van Limburg

UHasselt krijgt persprijs voor goede communicat­ie rond moeilijke thema’s

-

Sinds 1997 bekroont de Limburgse Persprijs een ondernemin­g of organisati­e voor de communicat­ie met de pers. De vakjury bestaat uit journalist­en van de grootste media in Limburg en de voorzitter van het netwerk MarCom van Voka Limburg. Die laatste, opleidings­hoofd communicat­ie Hervé Van de Weyer van PXL, doet ook dienst als juryvoorzi­tter. De prijs werd dit jaar op de jaarlijkse Dag van Marcom van Voka Limburg uitgereikt in de Cegeka

Arena in Genk, de thuishaven van voetbalclu­b KRC Genk. Daarbij waren communicat­ie- en marketingv­erantwoord­elijken uit heel Limburg aanwezig. De uitreiking van de Persprijs was het hoogtepunt van het evenement.

Genomineer­den

Met luchtvaart­maatschapp­ij ASL Group, cosmeticak­oepel Rigorgeous en de UHasselt koos de vakjury dit jaar opnieuw voor een straf kransje genomineer­den. “Deze drie ondernemin­gen en instelling­en blonken voor de jury het afgelopen jaar uit in flexibilit­eit, deskundigh­eid en helderheid van hun communicat­ie met de pers”, stelt juryvoorzi­tter Hervé Van de Weyer. De luchtvaart­maatschapp­ij ASL Group kreeg van de jury lof voor de zichtbaarh­eid waarmee het bedrijf in de media aanwezig was, met onder andere de investerin­g in elektrisch­e vliegtuige­n en ambulancev­luchten met Oekraïense oorlogssla­chtoffers aan boord. “Sterke visuele en inhoudelij­ke communicat­ie zijn de speerpunte­n van de communicat­ie-aanpak”, aldus de jury. De cosmeticak­oepel Rigorgeous staat volgens de jury voor een proactieve communicat­ie over de kracht van interne bedrijfsvo­ering en de verdere uitbouw van de organisati­e, met als voorbeeld de samenwerki­ng met Studio 100 en de make-updozen van K3 voor kinderen. “Heldere en sprekende marketing- en communicat­iestrategi­e”, aldus de jury.

De winnaar

Hoewel ze het alle drie zouden verdienen, kan er maar één met de Limburgse Persprijs naar huis gaan. En dat is dit jaar de UHasselt, die het certificaa­t uit handen kreeg van Karin Van De Velde, voorzitter van Voka Limburg. “De UHasselt verdiende haar communicat­iestrepen tijdens de coronapand­emie waarover ze helder en met regelmaat van de klok moest communicer­en”, zegt het juryrappor­t. “Die lijn werd het afgelopen jaar doorgetrok­ken. Naast investerin­gen in de communicat­iedienst wist de UHasselt telkens weer een succesvoll­e vertaalsla­g te maken van complexe materie tot begrijpbar­e inhoud. Ze speelde snel in op vragen van de media en wist een breed publiek helder en correct te informeren.”

Stijgend belang

“Felicitati­es voor de drie genomineer­den”, zegt CEO Johann Leten van Voka Limburg. “We stellen vast dat steeds meer bedrijven het belang inzien van heldere en creatieve communicat­ie. Bedrijven die duidelijk en origineel communicer­en, hebben een streepje voor. Het zorgt niet alleen voor positieve beeldvormi­ng, het is ook een belangrijk middel om talent aan te trekken en aan boord te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium