Het Belang van Limburg

“Frustratie van De Bruyne was terecht”

-

Het was een onderonsje met de Belgische pers plus één journalist van de Franse sportkrant l’Équipe, maar die is na acht jaar in het zog van de Rode Duivels al een halve Belg geworden. De bondscoach had zich zoals altijd goed voorbereid op de vragen waarvan hij wist dat die zouden komen. Hij was wat kritischer dan gewoonlijk kan ook moeilijk anders - maar nam zijn spelers zoals altijd in beschermin­g.

Het moet gekletterd hebben aan de rust. Zware woorden, spelers op hun verantwoor­delijkheid gewezen en Carrasco en Tielemans vervangen. Wissels aan de rust zijn we van u niet gewend. Was u ooit al zo boos sinds u bondscoach werd?

“Hmm... Ik hoop dat ik nog bozer kan worden, want dat betekent dat we nog grotere wedstrijde­n zullen spelen. Het was belangrijk dat er duidelijkh­eid kwam tijdens de rust. We moesten meer onze ervaring gebruiken. Iedereen reageerde goed en we wonnen. Dat is het enige dat belangrijk is.”

Wat moet er zondag beter tegen Marokko?

 ?? FOTO REUTERS/RR ?? Tegen Canada de verhitte discussie met Alderweire­ld en Martinez, daags nadien koelt De Bruyne af in bad (kleine foto).
FOTO REUTERS/RR Tegen Canada de verhitte discussie met Alderweire­ld en Martinez, daags nadien koelt De Bruyne af in bad (kleine foto).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium