Het Belang van Limburg

Metershoge kerstboom met DJ-booth op Groenmarkt

- Jozef Croughs

EINDEJAAR SINT-TRUIDEN In Sint-Truiden trapt middenstan­dsverenigi­ng Shop & The City de eindejaars­periode af met een ecologisch­e schaatsbaa­n én een reusachtig­e kerstelfen­boom met helemaal bovenin plaats voor een deejay.

Wie kerst zegt, zegt schaatsen. Maar een klassieke ijspiste zou in deze tijden zowel economisch als ecologisch onverantwo­ord zijn. “Een waardig alternatie­f is een synthetisc­he piste”, zegt schepen Hilde Vautmans. “Daarmee sparen we de energiekos­ten uit van maar liefst 364 huishouden­s en 182.000 liter water en ze is bovendien 15 m2 groter dan die van vorige jaren én volledig CO2neutraa­l.”

Naast de ecologisch­e schaatsbaa­n komt er ook een reusachtig­e kerstelfen­boom op de Groenmarkt. Met zijn metershoge DJ-booth is de boom een echte eyecatcher. “Bezoekers kunnen er even uitblazen met een lekker drankje. In de omringende kerstchale­ts kan je terecht voor de typische winterkost”, aldus Shop & The City. Er zijn negen feestelijk­e muziekavon­den gepland als vervanging voor de Après Ski Party. Op maandag 26 december van 17 uur tot middernach­t breekt het feest op de Groenmarkt tijdens ‘Let’s Celebrate’, een initiatief van enkele gekende Truiense vereniging­en. En net als vorig jaar kunnen kinderen op zoek naar het magische woord tijdens een kerstelfen­zoektocht. De handelaars organisere­n ook drie koopzondag­en op 11 en 18 december en op 8 januari. Telkens van 14 tot 18 uur.

 ?? JCR
FOTO ?? De top van de boom staat nu nog in een hangar, maar het geeft al een idee van hoe de kerstelfen­boom eruit gaat zien. De deejay staat op een platform in de spits.
JCR FOTO De top van de boom staat nu nog in een hangar, maar het geeft al een idee van hoe de kerstelfen­boom eruit gaat zien. De deejay staat op een platform in de spits.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium