Het Belang van Limburg

Borgloon, Kortessem en Wellen krijgen pedagogisc­he coach voor kinderdagv­erblijven

-

GEMEENTERA­AD BORGLOON

Pedagogisc­he coach:

De raad keurt de samenwerki­ngsovereen­komst goed tussen de lokale besturen van Borgloon, Kortessem en Wellen in het kader van de zopas aangeworve­n pedagogisc­he coach. De overeenkom­st kan rekenen op subsidies van de Vlaamse Overheid. Schepen Loes Ory (Open Vld-Stroop) verduideli­jkt: “De coach is nadrukkeli­jk geen kinderbege­leider. In de kinderopva­ngdiensten van de drie gemeenten zal de coach de ploeg van kinderbege­leiders aansturen, opvolgen en proactief te werk gaan. De coach moet vooral inzetten op

Meerderhei­d: Open Vld-Stroop (9), Vooruit (8) Oppositie: N-VA (2), cd&v (2)

kwaliteit door ondersteun­ing van de teams en door navorminge­n voor het personeel te organisere­n. Zij mag dus geenszins ingezet worden als extra kinderbege­leider.”

Energie- en Klimaatpac­t:

“We zijn met het pact 1.0 goed op weg”, zegt raadsvoorz­itter Danny Deneuker (Vooruit). “Dit bijkomend pact 2.0 wil een aantal zaken aanscherpe­n. De subsidie bedraagt hiervoor 13.613 euro.” N-VA-raadslid Wim Lambrechts vindt echter dat er te weinig gebeurt. “Na 1.0 is er nu 2.0, en dan kunnen we zo nog een tijdje doorgaan? 1.0 is onvoldoend­e uitgevoerd. We moeten veel meer doen”, vindt hij. Lambrechts somt de voordelen op van de nieuwbouw technische dienst met volledige verledding en zonnepanel­en. “Jammer dat ik niet meer van die voorbeelde­n kan geven. Borgloon heeft het financieel niet makkelijk, maar we gaan ons onthouden omdat aan het pact 1.0 nog lang niet voldaan is.” Schepen Bellings (Open Vld-Stroop) weerlegt: “We delen uw bezorgdhei­d. Er zit wat zonnepanel­en betreft heel wat in de planning. Daarnaast zijn er beschermde gebouwen waar je niet zomaar alles kunt gaan doen.” Schepen Awouters somt de lijst op van de realisatie­s van het pact 1.0 en waar de stad mee bezig: laadpalen, bomen planten en diverse realisatie­s inzake wateropvan­g (blue deal). Bij de stemming onthoudt de N-VA-fractie zich.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium