Het Belang van Limburg

Afdeling Sint-Franciscus­ziekenhuis tijdelijk gesloten vanwege corona

-

Op de psychiatri­sche afdeling van het Sint-Franciscus­ziekenhuis in Heusden-Zolder is een uitbraak van Covid-19 vastgestel­d. De PAAZ-afdeling blijft daarom tijdelijk gesloten.

Het ziekenhuis heeft beslist om tijdelijk geen nieuwe patiënten op te nemen. En ook het bezoek wordt voor enkele dagen opgeschort. Op de PAAZ-afdeling is er plaats voor 37 patiënten. “Op dit moment hebben we 11 patiënten die positief getest hebben op corona”, aldus Diane Mombers, woordvoerd­er van het ziekenhuis.

“In eerste instantie ging het om een beperkt aantal patiënten. Tijdens de preventiev­e screening van alle andere patiënten op de PAAZ-afdeling kwamen meerdere Covid-positieve resultaten uit de bus. In totaal zijn er op dit moment 11 patiënten met een positief resultaat, gelukkig zonder of enkel met lichte symptomen.” Het ziekenhuis neemt daarom de nodige maatregele­n. “De patiënten moeten op hun kamer blijven, er is streng toezicht op het dragen van een mondmasker en de PAAZ-afdeling zal tijdelijk geen nieuwe patiënten opnemen. Deze patiënten verwijzen we door naar de PAAZ-afdeling van Hasselt. Ook het bezoek is enkele dagen opgeschort. Patiënten krijgen natuurlijk wel de keuze of ze hier of thuis in quarantain­e willen gaan. We volgen de situatie nauw op”, aldus Mombers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium