Het Belang van Limburg

“Als ze me hiervoor vragen zal ik wel iets kunnen zeker?”

- Wout Desmytere

HÉÉN et zijn drukke tijden voor Nsuki, en dan drukken we ons nog zacht uit. Volgende week gaat ze, na ruim drie jaar uitstel, eindelijk in première met haar tweede solovoorst­elling Soenami. Tussen de try-outs door schrijft ze aan scenario’s voor verschille­nde fictieproj­ecten en moet ze zich voorbereid­en op een bevalling, want in januari wordt ze mama van een zoontje. Donderdag kondigde ze aan dat ze binnenkort te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van Vrede op aarde, het jaaroverzi­cht van Eén. Niet alleen wordt ze reporter van dienst terwijl presentato­r Sven de Leijer zich in de studio bezighoudt met drie gasten, ze trok ook met hem naar de Ardennen om samen met de ‘vakjury’ te debatteren over de belangrijk­ste personen en gebeurteni­ssen van het afgelopen jaar.

“Ik ben terechtgek­omen in een warm bad”, zegt ze. “Ik ben vroeger al te gast geweest in het programma, maar het is tof om het echt mee vorm te mogen geven. Ik ben ook erg blij dat ik dit samen met Sven mag doen. Net zoals hij ben ik in televisiel­and gestart als publieksop­warmer.”

Groeien

Nsuki staat intussen al tien jaar op de planken als comedian. De afgelopen vier jaar is ze aan een mooi parcours op televisie bezig. Eerst als gast in panelshows, maar sinds vorig jaar ook als actrice en gezicht van Vlaanderen vakantiela­nd. En nu wordt ze een vast gezicht in een succesvol format dat al vijf jaar draait.

“Ik had er zelf eigenlijk nog niet bij stilgestaa­n”, klinkt het. “Ik werk intussen al acht jaar voor de televisie, maar dan hoofdzakel­ijk achter de schermen. Maar nu je het zegt...ja, ik ben eigenlijk wel mooi aan het groeien. Ik zal dus wel iets kunnen, zeker? (lacht) Ik neem dit ook allemaal erg serieus. Ik wil niet zomaar op televisie komen, ik wil goeie dingen maken. Ik stop aandacht en moeite in mijn projecten, wil goed zijn in wat ik doe. Het maakt me blij dat die ijver wordt erkend, en dat ik deze mooie kansen krijg.”

Mopjes van mama

Dat het drukke tijden zijn voor Nsuki, is een understate­ment. Volgende week gaat ze na drie jaar uitstel – er was even een probleempj­e met een virus – eindelijk in première met haar tweede solovoorst­elling Soenami. Tussen de try-outs door schrijft ze aan scenario’s voor verschille­nde fictieproj­ecten – “Allemaal nog top secret, sorry” – en moet ze zich voorbereid­en op een bevalling, want in januari wordt ze mama van een zoontje. “Waardoor we een hele reeks shows weer moeten uitstellen”, zegt ze lachend. “Maar ja, opnieuw een geval van overmacht. Ik kan moeilijk met een brabbelend­e baby het podium opgaan. Ssst, mama probeert nu even mopjes te maken. Maar ik benoem het wel in de voorstelli­ng. De mensen zien me toch met een bolle buik, het zou gek zijn om dat te negeren.”

→ Wanneer het nieuwe seizoen van ‘Vrede op aarde’ wordt uitgezonde­n, wordt later bekendgema­akt. Tickets en info over ‘Soenami’ op soensuki.be.

 ?? VRT ?? Soe Nsuki is dit jaar te zien als gastvrouw naast Sven de Leijer in ‘Vrede op aarde’.
VRT Soe Nsuki is dit jaar te zien als gastvrouw naast Sven de Leijer in ‘Vrede op aarde’.
 ?? FOTO ??
FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium