Het Belang van Limburg

“Na de match vieren we allemaal feest”

-

Bij de familie Vandersteg­en-Boulakgi in Heusden-Zolder zit de sfeer er vrijdag al stevig in. Khadija Boulakgi (47), afkomstig uit Houthalen-Helchteren, heeft Marokkaans­e roots. Ze is bijna vijftien jaar getrouwd met Danny Vandersteg­en (43), afkomstig uit Meeuwen. Sinds de loting voor de wereldbeke­r, wordt er al naar zondag uitgekeken als een soort D-day. De wedstrijd België-Marokko zorgt duidelijk voor een wig in de anders zo eenstemmig­e huiskamer. Dit keer zitten papa Danny en dochter Emira (11), die hevig supportere­n voor de Rode Duivels, helemaal niet op dezelfde lijn als mama Khadija en dochter Anissa (13), die vurig hopen dat het Marokkaans­e elftal wint.

Truitjes

“Ik heb mijn mooiste shirt aangetrokk­en”, zegt Emira trots terwijl ze haar Duivelsten­ue showt. “En dit hier is het lelijkste shirt dat we in huis hebben”, zegt ze al wijzend naar haar mama, die het groene truitje van de Marokkaans­e nationale ploeg draagt. “Nochtans is dat het truitje van de ploeg die gaat winnen”, voegt mama er snel aan toe. En Anissa springt haar bij. “Marokko geraakt minstens tot in de halve finale. Ze gaan zondag alvast winnen met 2-0 tegen de Rode Duivels. Nee, we

gunnen hen ook een doelpunt. Zeg maar 2-1 voor Marokko.”

Dat zorgt voor hoongelach bij het rood uitgedoste deel van het gezin, die nog eens beklemtone­n dat ze in de Vlamingenl­aan wonen. “De Marokkanen zijn lang niet zo goed als wij Belgen. Supportere­n voor Marokko is op voorhand verliezen”, zegt Emira. “De Rode Duivels gaan winnen met grote voorsprong. Maar met 2-1 zijn we ook al blij.”

Of de vrede terugkeert na de match? “Ja hoor, dan vieren we allemaal feest”, klinkt het eenstemmig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium