Het Belang van Limburg

“Ik snap de kritiek op de tactiek, maar als speler kan je die niet veranderen”

-

Kevin, zijt gij nog kwaad? Wel, we kunnen u zeggen: Kevin De Bruyne is niet meer kwaad. Hij stond wel eerlijk en oprecht de media te woord. “Ik ben soms gefrustree­rd, ja.”

We konden dat zien tegen Canada, toen je je enorm opwond. “We haalden als ploeg niet ons beste niveau en dat verontrust me soms. Ik weet gewoon dat dit team het potentieel heeft om veel beter te doen en dan reageer ik. Dat draait dan niet om mij, maar wel om het rendement van het elftal. Maar ik weet van mezelf dat mijn reacties soms niet goed zijn. Ik sprak daarover met enkele mensen en dacht er zelf over na: af en toe moet ik meer ingetoomd reageren en mijn emoties beter controlere­n. Dat is een werkpunt.”

Je bent zowat de beste middenveld­er ter wereld. Frustreert het je dan dat België niet het niveau haalt van Manchester City?

“Ja, maar dat is omdat ik als speler perfectie nastreef. Tegelijker­tijd weet ik dat de Rode Duivels niet op dezelfde manier kunnen spelen als Manchester City. Man City is een ploeg die al zeven jaar samenspeel­t met een aankoopbel­eid dat perfect gericht is op de manier van voetballen. Bij de nationale ploeg moet je je aanpassen aan de spelers die er zijn.”

De perfection­ist in De Bruyne

kan hier dus niet perfect zijn.

“Ik voel me wel meer verantwoor­delijk. Ik moet me aanpassen aan mijn ploegmaats, maar tegelijker­tijd is het mijn taak om het niveau van de ploeg op te tillen en hen vooruit te stuwen. Maar ik kan het zeker niet alleen. Daarom ben ik ook veel bezig met de ploeg en doe ik alles wat mogelijk is.”

Zelf speelde je tegen Canada en vriendscha­ppelijk tegen Egypte ook niet je beste matchen.

“Ik was op het niveau van de ploeg: onder het gemiddelde dus, en dat moet beter. Nu is het moment om wakker te worden, maar gelukkig beseft iedereen dat. Dat is al positief. Als we op hetzelfde level blijven spelen, gaan we niet winnen.”

Ons plan A werkte niet tegen Canada en dan heeft de bondscoach niet meteen een plan B. Je enerveerde je ook op tactisch vlak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium