Het Belang van Limburg

“Zijn we al vergeten waar Benzema zit?”

-

“Romelu Lukaku is weer fit en heeft de groepstrai­ning hervat. Hij spurtte, hij werkte af op doel, hij werd niet gespaard. Nu is het afwachten of Lukaku de oefensessi­e van vrijdag goed verteert en geen reactie ondervindt. Gaat de duim van de medische staf zondag omhoog, dan is dat een opsteker voor Roberto Martinez.”

“Tegen Canada werd nog maar eens duidelijk hoe belangrijk Big Rom in het systeem van de Spanjaard is. Als de Belgen niet aan het combineren en voetballen geraken, is Lukaku een ideaal aanspeelpu­nt. Batshuayi, die woensdag wel scoorde, is dat niet.”

“Moet Romelu Lukaku tegen Marokko dan niet gewoon aan de aftrap staan? Nee, zover zouden we zeker niet gaan. Of bent u al vergeten waar Karim Benzema vandaag zit? Thuis, herstellen­de van een spierscheu­r. Elke blessure is anders, maar Lukaku’s laatste minuten dateren al van 29 oktober. Toen moest hij in de wedstrijd tegen Sampdoria weer trekkebene­nd van het terrein.” “We zouden het rustig aan doen met Lukaku. Als de Belgen zich zonder de Inter-spits niet door de groepsfase kunnen worstelen, verdienen ze de kwalificat­ie ook niet. Een kwartiertj­e tegen Marokko, een helft of een uur tegen Kroatië, zodat Lukaku helemaal klaar is voor de knockoutfa­se. Want zoveel is wel duidelijk, als het om de knikkers gaat, zullen de Rode Duivels hun all-time-topschutte­r nodig hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium