Het Belang van Limburg

“Argentinië heeft hetzelfde probleem als België”

-

Hoe zwaar is de nederlaag tegen Saudi-Arabië in Argentinië aangekomen?

Hernan Losada: “Ik denk dat niemand die nederlaag had zien aankomen. Het is toch stevig binnengeko­men, moet ik zeggen. Argentinië kon de ongeslagen recordreek­s van Italië evenaren en kwam naar het WK als een van de topfavorie­ten. De overwinnin­g van Saoedi-Arabië was een grote verrassing, maar het zou een nóg grotere verrassing zijn als Argentinië straks al zou sneuvelen in de groepsfase. Ik hoop dat bondscoach Scaloni heeft geleerd uit de eerste groepsmatc­h. Niet alle spelers leken even fit. Tagliafico, Romero, Papu Gomez, Paredes en Messi zijn volgens mij niet honderd procent in orde. Anno 2022 is fysieke paraatheid enorm belangrijk.”

Wat moet er veranderen in de cruciale wedstrijd tegen Mexico?

Losada: “Allereerst is het belangrijk dat Argentinië met elf fitte spelers aan de aftrap verschijnt. Scaloni bracht tegen Saoedi-Arabië drie spelers in na een uur. Ik verwacht ze tegen Mexico alle drie aan de aftrap: Martinez, Fernandez en Alvarez. Argentinië kampt eigenlijk met hetzelfde probleem als België. Moet de bondscoach kiezen voor de jongens in vorm of voor de jongens die in het verleden al vaker het verschil hebben gemaakt? De meningen zijn verdeeld. De bondscoach moet belangrijk­e knopen doorhakken.”

Lionel Messi gaf niet thuis tegen Saoedi-Arabië. Wordt er te veel naar hem gekeken?

Losada: “Saoedi-Arabië had een duidelijk plan om Messi af te stoppen. Hij moest ook veel te diep inzakken om de bal te voelen. Messi moet de bal rond de zestien krijgen om iets te forceren. Dat lukte veel te weinig. Het was uiteraard niet zijn beste wedstrijd, maar op papier zouden ook andere jongens iets moeten kunnen forceren. Alvarez, Di Maria, Lautaro Martinez, … Die jongens spelen ook allemaal bij topclubs. Maar naast Messi heeft eigenlijk niemand de individuel­e klasse om het verschil te maken. Dat zie ik bij Brazilië, Frankrijk, Portugal en Spanje toch meer. Spelers met een actie, met een versnellin­g.”

 ?? FOTO ISOPIX ?? “Messi is volgens mij niet honderd procent in orde”, aldus Losada.
FOTO ISOPIX “Messi is volgens mij niet honderd procent in orde”, aldus Losada.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium