Het Belang van Limburg

“Tweespalt tussen clan Dortmund en Bayern”

-

Heeft de Mannschaft een gebrek aan kwaliteit?

Bernd Hollerbach: “Duitsland speelde tegen Japan bijzonder naïef na de rust. Dat is iets wat tegen Spanje helemaal anders moet. Brazilië bijvoorbee­ld toonde hoe het wél moet. Zij moesten ook lang wachten op een doelpunt tegen Servië, maar bleven georganise­erd voetballen. Duitsland vond dat tweede doelpunt niet en ging dan nodeloos fouten maken. Dit had niks te maken met een gebrek aan kwaliteit. Het was pure naïviteit.”

Spelen de Duitsers te weinig als een echte ploeg?

Hollerbach: “Met de elf namen die Flick koos, was niks mis. Nu weet ik niet welke sfeer er heerst binnen de kern. Hier en daar hoor je waaien dat Goretzka erg ongelukkig is dat hij niet startte. Verder sijpelt door dat er veel tweespalt is tussen een groep van Bayern München en een clan Dortmund. Als je Spanje wil verslaan, moet er eenheid komen. Anders red je het nooit tegen een favoriet voor de eindzege. Dat zijn de Spanjaarde­n voor mij, samen met Frankrijk, Brazilië en ook België. De Belgen verloren alle duels en wonnen toch. Dat getuigt ook van klasse.”

Wie kan het verschil maken voor Duitsland?

Hollerbach: “Zoals Brazilië heeft ook Duitsland spelers die in ééntegen-één-situaties nog net dat tikkeltje meer in huis hebben, zelfs op een WK. Leroy Sané heeft dat. Hij kwam niet in actie tegen de Japanners. Als hij topfit raakt, is hij wel in staat om te profiteren van de kleine kansen die een ploeg altijd krijgt in een wedstrijd. Al zal het aartsmoeil­ijk worden tegen dit Spanje. Eerst tegen Costa Rica spelen was beter geweest. Nu wordt het meteen een finale tegen de Spanjaarde­n. Alles of niets.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium