Het Belang van Limburg

“De politie was onze eerste klant, dat was even schrikken”

-

Het principe van deze rubriek is dat we als journalist zelf het ontbijt meebrengen, maar de uitzonderi­ng bevestigt de regel. We mogen deze keer gewoon onze benen onder tafel steken bij Sweet Coffee in het Hasseltse Quartier Bleu, een van de zeven vestiginge­n die de zussen Bronckaert­s inmiddels eigenhandi­g uit de grond gestampt hebben. Het is mama Viviane die de koffies en gerechtjes op tafel zet. “Mama werkte op de loonadmini­stratie bij slachthuis Jos Theys”, wijst Nathalie op hun steun en toeverlaat. “Omdat we haar steeds vaker inschakeld­en, heeft ze haar job daar opgezegd en is ze bij ons komen werken.” Het zelfstandi­genbloed kregen ze van vader Bronckaers, een programmeu­r voor kassasyste­men in winkels. “Hij heeft ons wel vooraf gewaarschu­wd. ‘Er komt enorm veel bij kijken’, was zijn les. Maar het idee van een eigen koffiezaak kregen we niet uit ons hoofd.”

Dat ze die zaak samen zouden opstarten, was een evidentie. De zussen zijn twee handen op één buik. Zes dagen op zeven werken ze samen. Dat ze ook hetzelfde denken, bewijst hun outfit. Zonder het van elkaar te weten, hebben ze voor de foto hetzelfde rokje en dezelfde schoenen uitgekozen. Uiteraard in het beige, de standaardk­leur van alle Sweet Coffee-vestiginge­n en van de outfits van het personeel. “Beige is gewoon mooi. We houden van lichte kleuren, ook in onze eigen woningen”, vullen ze elkaar aan. Nathalie woont met haar gezin inmiddels opnieuw op de geboortegr­ond in Kuringen. Julie resideert nog op een flat op de Grote Markt, maar heeft intussen bouwgrond gekocht… tegenover haar zus.

“We hebben altijd goed met elkaar kunnen opschieten”, zegt Nathalie. “We hebben zelfs voor dezelfde studierich­ting gekozen. Accountanc­y en Fiscalitei­t aan de PXL, met een specialisa­tiejaar kmo-management in Geel.”

En toen was het al duidelijk dat jullie een eigen zaak wilden starten?

Nathalie: “Ik heb eerst nog een jaar als vertegenwo­ordiger gewerkt, maar ik wist al langer dat ik iets met eten wilde doen. Ik heb nog een jaar een cursus restaurant­houder gevolgd aan Syntra. We

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium