Het Belang van Limburg

Ivezic grijpt zijn kans onder de Lommelse lat

- Sven Claes

W BEVEREN-LOMMEL SK De een zijn dood is de ander zijn brood. Vraag dat maar aan Nikola Ivezic. De 19-jarige doelman staat door de langdurige blessures van De Busser en Van Hout onder de lat van Lommel SK. Maak kennis met de Montenegri­jn.

Ivezic zette zijn eerste stapjes op de taekwondom­at, maar koos daarna definitief voor het gras. Als 9-jarige begon hij als aanvaller, maar belandde daarna al snel onder de lat bij FK Podgorica. Na zijn zestiende verjaardag proefde de boomlange doelman voor het eerst van profession­eel voetbal. Met 70 wedstrijde­n op de teller begon Ivezic een tweetal weken geleden aan zijn Belgisch avontuur. “Er zijn grote verschille­n tussen beide landen”, weet de doelman. “De intensitei­t is veel hoger. Ik had even tijd nodig om aan te passen. Mentaal was het ook niet eenvoudig om er al onmiddelli­jk te staan. Hopen op het beste en voorbereid zijn op het slechtste is mijn motto. Het vijfde doelpunt van RWDM was een geval van miscommuni­catie en daar werk ik nog hard aan.”

Geen spraakwate­rval

Ivezic, die alleen in Mol woont, is immers geen man van veel woorden. “Het is een fantastisc­h gevoel om eerste keuze te zijn onder de lat. Het is vroeger dan verwacht in mijn ontwikkeli­ng. Ik weet wat ik al heb opgeofferd om dit te bereiken. Ik heb al enkele verwarrend­e eerste maanden achter de rug. Ik heb me enorm moeten aanpassen ver weg van vrienden en familie in een vreemd land. Alle dagelijkse gewoonten in Montenegro zijn hier totaal anders. Elke werkdag is verschille­nd. Het is fijn dat ik mijn taal kan spreken met enkele ploegmaats, maar mijn Engels moet nog verbeteren om mijn integratie in de ploeg te vergemakke­lijken.”

Ambitieus

Net als zijn buitenland­se ploegmaats heeft de doelman van Montenegro U21 grote ambities. “Het zou een droom zijn om ooit op een EK of een WK te staan, maar ik besef dat ik nog moet leren om een constant niveau te halen. Zowel op mentaal als op fysiek vlak moet ik nog sterk groeien. Ik moet een persoonlij­kheid worden onder de lat door meer te communicer­en en de technische details van een wedstrijd beter begrijpen”, besluit Ivezic.

LOMMEL SK

Neven (achillespe­es), Van Hout (rug) en De Busser (schouder) zijn out tot na Nieuwjaar. Henkens en Metinho staan op één kaart van schorsing. Tolinsson (Zweden U21), Talvitie (Finland U17), Vancsa (Hongarije) en Ostrc (Slovenië U21) keerden terug van interlandv­erplichtin­gen.

SELECTIE: Ivezic, Belghali, Amankwah, Wuytens, Monjonell, Henkens, Granell, Metinho, Chadli, Cauê, Anello, Kemps, Roque, Pierrot, Thordarson, Kabongo, Martinez en Kadiri.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Nikola Ivezic.
FOTO DICK DEMEY Nikola Ivezic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium