Het Belang van Limburg

Hubo Handbal staat voor drie belangrijk­e weken

- Ivo Kwanten

HANDBAL BENE-LEAGUE Hubo Handbal liet voorbije zaterdag een 19-36-zege optekenen op het veld van Tachos uit Waalwijk. Het deed de fusieclub duidelijk deugd want het was al van 24 september geleden dat men nog eens aan de goede kant van de score stond.

Maandag werd er alvast niet getraind. In plaats van het trainingsp­lunje aan te trekken gingen de spelers, trainers en begeleider­s op restaurant. “De boog moet niet altijd gespannen staan”, vindt de 20-jarige hoekspeler Rob Heeren, die na twaalf speeldagen genoegen moet nemen met een achtste plaats in de BENE-League.

Met zeven punten achterstan­d op het nummer vier Aalsmeer lijkt deelname aan de Final Four te hoog gegrepen?

Heeren: “Een plaats bij de beste vier hadden we ons ook niet toegemeten. De resultaten uit de heenronde geven aan dat we ons over het behoud in de grensovers­chrijdende competitie geen zorgen moeten maken. Maar we kunnen er niet onderuit dat de kloof met de toppers Bocholt, Pelt en Lions nog groot is. De fusie tussen Initia Hasselt en HC Tongeren werkt, maar garanties op prima resultaten zijn er nog niet. Ik denk dat het project Hubo Handbal tijd nodig heeft. Maar in de volgende drie weken kunnen we aan dat klassement werken. De thuiswedst­rijden tegen Bevo en Eupen en de verplaatsi­ng naar Atomix moeten we winnend kunnen afsluiten. Die resultaten moeten ons twee plaatsen winst in de rangschikk­ing opleveren.”

In Waalwijk tegen Tachos stonden met Degbey, Dupont en jijzelf slechts drie spelers van Initia Hasselt in de A-kern. Was een dergelijk scenario te verwachten?

“Daar komen in principe Jona Boiten en de geblesseer­den Glenn Gevers en Yme Bertels nog bij. We wisten dat na de fusie tussen Hasselt en Tongeren de plaatsen in de A-kern duur gingen worden. Tongeren gooide veel ervaring in de fusieschaa­l, Hasselt zorgde met jonge spelers voor tegengewic­ht. Momenteel blijkt dat routine de doorslag geeft.”

Voor je broer Stijn is er voorlopig geen plaats in de kern?

“Erger nog, Stijn komt de volgende maanden zelfs niet aan handballen toe. Hij brak onlangs bij een verkeerson­geval zijn enkel. Hij is intussen geopereerd maar er wacht hem nog een revalidati­eperiode van een drietal maanden.”

Is de Beker van België een reddingsbo­ei?

“In de kwartfinal­e spelen we tegen Houthalen. Een moeilijke maar haalbare verplaatsi­ng. Met wat geluk komen we in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel Lokeren - Sprimont. Een finaleplaa­ts behoort dus zeker tot de mogelijkhe­den.”

→ Hubo Handbal - Bevo (zaterdag 20.15 uur sporthal Alverberg)

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Rob Heeren: “De thuiswedst­rijden tegen Bevo en Eupen en de verplaatsi­ng naar Atomix moeten we winnend kunnen afsluiten.”
FOTO SVEN DILLEN Rob Heeren: “De thuiswedst­rijden tegen Bevo en Eupen en de verplaatsi­ng naar Atomix moeten we winnend kunnen afsluiten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium