Het Belang van Limburg

Simon Bammens in de basis ondanks neusoperat­ie?

- Kristof Jacobs

THES - LA LOUVIÈRE ZATERDAG 19.30U Maandag onderging hij nog een operatie aan de neus, vijf dagen later hoopt Simon Bammens alweer aan de aftrap te staan bij eerstenati­onaler THES. “Daarvoor moet ik weer voluit durven gaan”, beseft de 24-jarige verdediger.

Simon Bammens brak zijn neus drie weken geleden in de derby tegen Patro.

“Ik had nog altijd moeite met mijn ademhaling, waardoor een operatie noodzakeli­jk was”, zegt hij. “Mentaal was het ook moeilijk. Als verdediger is het belangrijk dat je je volledig kan smijten, maar ik merkte dat ik de duels meed. Daarom had ik tegen de trainer eerlijk gezegd dat ik liever op de bank startte en daar had hij begrip voor. Hij wilde me er wel bij, bij blessures. En dat is in de twee laatste matchen geen overbodige luxe gebleken, want ik moest telkens noodgedwon­gen invallen. Ik wilde echter geen risico nemen en de rest van het seizoen in het gedrang brengen. Ik trainde wel gewoon mee met de groep, maar dan uit duel. Vooraleer ik aanspraak kan maken op een basisplaat­s moet ik eerst mezelf én de trainer overtuigen dat ik voluit durf te gaan.”

Burgerlijk ingenieur

Naast het veld gaat het Bammens wél voor de wind. “Ik heb in juni mijn diploma burgerlijk ingenieur behaald en werk ondertusse­n in de industriël­e sector”, zegt de Maasmechel­aar trots. “Of de combinatie studeren-voetballen niet zwaar was? Voor iemand die niet weet wat dat is wellicht wel, maar ik was het gewoon. Uiteindeli­jk combineer ik studeren en voetbal al vanaf mijn achtste, toen ik bij Genk voetbalde. Ik ben blij dat ik gestudeerd heb, dat ik me niet alleen op het voetbal gefocust heb. Zo heb ik meer toekomstpe­rspectief. Al leef ik nu als werkende mens wel in een ander ritme. Op de unief had je meer vrijheid en besliste je zelf of je wel of niet naar de les ging. Nu moet ik er elke dag staan (lacht). Maar ik voel me er goed bij.”

THES:

Vanaken, Voca en L. Vermijl trainden weer mee, maar het is nog onzeker of ze alle drie speelklaar geraken. Coomans is weer fit en ook Bammens (neus) zit dus in de kern. DE KERN: Valkenaers, M. Vermijl, Vanaken (?), Coomans, Bammens, Spruyt, Hulsmans, De Jonghe, Kerckhofs, Jeunen, Swinnen, Troonbeeck­x, Naqqadi, Voca (?), Bertaccini, L. Vermijl (?), Braeken, Michiels, Mbuyi-Mbayo. (kj)

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Simon Bammens brak drie weken geleden zijn neus in de derby tegen Patro en ging maandag onder het mes. “Ik had nog moeite met mijn ademhaling.”
FOTO PATRICK SMETS Simon Bammens brak drie weken geleden zijn neus in de derby tegen Patro en ging maandag onder het mes. “Ik had nog moeite met mijn ademhaling.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium