Het Belang van Limburg

Vijf bestelwage­ns leeggeroof­d in Termien

-

In een straal van amper 500 meter is dinsdagnac­ht in Termien zeker in vijf bestelwage­ns ingebroken. De dieven hadden het vooral gemunt op elektrisch gereedscha­p.

Schrijnwer­ker Rudi Schols uit De Wilgen is een van de slachtoffe­rs. “We waren net op de terugweg van enkele dagen verlof toen ik van onze buurman een bericht kreeg. Hij schreef dat ze in zijn bestelwage­n hadden ingebroken”, zegt Schols. “Ik maakte mij meteen ongerust. Maar thuis leek alles normaal rond mijn bestelwage­n, die voor de deur stond. Tot ik de deur wilde openen. De sleutel ging er niet in. Pas toen ik goed keek, zag ik dat er door het slot was geboord. Toen werd duidelijk dat ik ook prijs had. Alle waardevoll­e machines die niet te heet of te zwaar waren hadden ze meegenomen.”

Bende

Schols is niet de enige die vermoedeli­jk dezelfde bende op bezoek kreeg. Ook in De Schom, de Rakestraat en de Buntgrasst­raat hebben de dieven toegeslage­n. Opmerkelij­k is dat het veelal om doodlopend­e straten gaat. “Mijn bestelwage­n stond op ons terrein”, zegt tuinaanleg­ger Willy Hansen. “Ze moesten minstens 50 meter te voet wandelen om er te geraken. Ze deden de achterkant van de bestelwage­n open. Niet gemakkelij­k, want de aanhangwag­en stond er nog voor. Alles wat ze konden dragen, haalden ze eruit. Een betonzaag van zo’n 2.000 euro, een kettingzaa­g van meer dan 1.000 euro en nog heel wat andere toestellen ben ik kwijt. Ook andere buurtbewon­ers zijn slachtoffe­r van de dieven. Ja, er zijn camerabeel­den. Zo hebben we fragmenten waarop te zien is dat een stationwag­en ’s nachts met gedoofde lichten onze straat inreed. Het voertuig stond iets meer dan twee minuten stil voor onze poort en vertrok dan weer met gedoofde lichten. We vermoeden dat de dieven toen op verkenning waren. Er zijn nog beelden waarop in de nacht van de diefstalle­n om 3.38 uur een bestelwage­n te zien is. Maar we zijn niet zeker dat het om de dieven gaat. In ieder geval is de omgeving heel goed verkend geweest, anders kan je niet in één nacht op zoveel plaatsen toeslaan.”

 ?? FOTO CN ?? Rudi Schols: “Alle waardevoll­e machines die niet te zwaar of te heet waren, hebben ze meegenomen.”
FOTO CN Rudi Schols: “Alle waardevoll­e machines die niet te zwaar of te heet waren, hebben ze meegenomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium