Het Belang van Limburg

Slachtoffe­r na mesaanval op bus: “Ik dacht dat het gedaan was met me”

-

AANGEHOUDE­N

De agressieve­ling haalde meermaals uit, terwijl zijn vriendin probeerde tussenbeid­e te komen. “Ik wist niet wat me overkwam. Terwijl de schoolkind­eren schreeuwde­n, stapte het koppel van de bus. Ze liepen weg richting Maaseik. Ik voelde vocht en zag toen al dat bloed. Op dat moment flitste het ergste door mijn hoofd. Ik was ervan overtuigd dat het gedaan was met mij. De hulpdienst­en kwamen ter plaatse en brachten me naar het ziekenhuis in Maaseik.”

De man had meerdere snijwonden op het hoofd en aan de linkerarm. “De dokters konden me geruststel­len. Ik zal moeten herstellen, maar ik overleef dit wel. Nadat ze me verzorgd hadden, mocht ik naar huis”, aldus het slachtoffe­r. Vlak na de feiten kon de politie het gevluchte koppel arresteren. Ook de 40-jarige vriendin was gewond geraakt en werd naar het ziekenhuis van Maaseik gebracht. Haar vriend werd gearrestee­rd en overgebrac­ht naar het politiecom­missariaat. Daar werd hij een eerste keer verhoord. Het parket van Limburg besliste daarna om de man voor te leiden bij de onderzoeks­rechter. Die liet de veertiger aanhouden.

De 43-jarige staat bij de politie bekend. Het gaat onder meer om drugsgerel­ateerde feiten. Ook zijn vriendin blijkt geen onbekende te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium