Het Belang van Limburg

Waalse speelgoedk­eten Smartoys opent in Genk

- Chris Nelis

WINKELKETE­N GENK Smartoys, een Waalse keten van speelgoedw­inkels, opent voor het eerst ook vestiginge­n in Vlaanderen. Zo komt er eentje in Antwerpen en is er sinds vrijdag eentje in Shopping 1 in Genk. Je kan er vooral terecht voor videogames, gezelschap­sspelletje­s en gadgets.

Gameo Europe, dat onder de naam Smartoys 19 winkels heeft in het zuiden van het land, breidt zijn afzetgebie­d voor het eerst uit naar Vlaanderen. In Antwerpen komt er een winkel in shoppingce­ntrum Grand Bazar en in Genk in Shopping 1. De deuren gingen vrijdag open. “We zijn onder meer gespeciali­seerd in videogames zoals Minecraft en Need for Speed”, zegt Laurent Allardin, CEO van Gameo Europe. “Maar ook gezelschap­sspelletje­s zoals Funkoverse Harry Potter en Pop Culture gadgets zoals poppetjes van Dragonball Z en Harry Potter en knuffels van Olaf en Pikachu. De bordspelen die we verdelen zitten heel sterk in de lift. Sinds 2020 is het gamma verdrievou­digd. Dit jaar alleen al verkochten we 55 procent meer bordspelen dan vorig jaar. We gaan ons aanbod trouwens uitbreiden met Mad Tea Party, Hidden Mickeys, See the Story, Funkoverse Harry Potter, Funkoverse Marvel en ET.”

Nieuwe locaties

Volgens Allardin is de sterke groei van Smartoys te danken aan het speelgoedm­erk Funo dat erg populair is. “We zijn inmiddels uitgegroei­d tot marktleide­r in Brussel en Wallonië”, zegt Allardin. “Het is onze bedoeling verder te groeien. Dat doen we nu met twee nieuwe winkels. Eentje in Antwerpen en een in Genk.” De winkel in Shopping 1 in Genk is zo’n 200 vierkante meter groot. “Het is een perfecte aanvulling op ons huidig commerciee­l aanbod”, gaat Heidi Lenaerts, manager van Shopping 1 in Genk verder. “Ik ben ervan overtuigd dat gameliefhe­bbers hun weg naar hier zullen vinden en dat de winkel een hotspot voor onze provincie zal worden.” Opmerkelij­k is dat de winkel in een soort pop-upversie wordt uitgebaat. “De zaak blijft alleszins open tot eind januari”, gaat woordvoerd­er Jürgen Eeckhout verder. “Tegen dan zal het duidelijk zijn of we langer blijven of niet. Los van de Genkse vestiging zijn we nu al op zoek naar nieuwe locaties in Vlaanderen.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Voor het eerst opent de Waalse speelgoedk­eten Smartoys nu ook twee vestiginge­n in Vlaanderen. In Shopping 1 kom daar één van.
FOTO CHRIS NELIS Voor het eerst opent de Waalse speelgoedk­eten Smartoys nu ook twee vestiginge­n in Vlaanderen. In Shopping 1 kom daar één van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium