Het Belang van Limburg

Nieuw seizoen van ‘Code van Coppens’ én derde kindje voor Mathias Coppens

-

Mathias Coppens

Intussen blijft hij lustig televisie maken, zowel voor als achter de schermen. “Als Staf en ik samen presentere­n, proberen wij iets te maken voor de hele familie. Ik vind het een mooi compliment als mijn kinderen, wanneer ze maandag thuiskomen na school, me zeggen dat er op de speelplaat­s over Code van Coppens wordt gepraat. Het is alleszins een heerlijk programma om te maken, dus ik hoop dat de mensen er ook van blijven genieten.”

Bak vol sprinkhane­n

Zondagavon­d nemen Marble Mania-collega’s Kürt Rogiers en Kamal Kharmach het op tegen Davy Parmentier en Ruth Beeckmans (de aflevering werd opgenomen voor het overlijden van haar partner Gary, afgelopen april, nvdr.) in een lugubere kinderboer­derij. Om te kunnen ontsnappen moeten ze Romeinse marteltech­nieken en een overdosis insecten doorstaan. Rogiers, een geliefkoos­d slachtoffe­r van de broers, neemt al voor de vierde keer deel. Maar hij zweert dat het nu afgelopen is. Zeker wanneer hij zijn hoofd in een bak vol sprinkhane­n moet stoppen.

“In die kamers zie je de genialitei­t van onze Staf telkens weer bovendrijv­en”, zegt Mathias. “Onze rolverdeli­ng is al jaren onverander­d. Ik ben de producent die alles overschouw­t en zorgt dat alles binnen de lijnen en binnen het budget blijft, hij vergadert over de creatieve invulling met de redactie. Noteer zeker dat ik vind dat we de beste ploeg ter wereld hebben, maar zonder Staf kunnen die kamers niet worden wat ze zijn.”

Logeerpart­ijtjes

‘Onze Staf’, die twee jaar geleden naar Zweden verhuisde om er een camping te openen. Dat nieuws kwam binnen bij Mathias – herinner je het filmpje waarin hij in tranen uitbarstte – maar intussen heeft hij zich geschikt in het ‘nieuwe normaal’.

“Natuurlijk maakte ik me vooraf zorgen, vooral over de intensitei­t van onze samenwerki­ng. Maar eerlijk? Ik merk weinig verschil. Ik had nooit durven hopen dat het zou lijken alsof Staf nog steeds in België woont, maar dat is eigenlijk wel zo. Naast Code van Coppens maakt hij nog andere programma’s voor VTM, dus hij is regelmatig in het land voor opnames. En dan blijft hij bij mij logeren, of bij onze oudste broer Maarten of onze mama.”

Virtueel

Mathias vindt zelfs dat hun samenwerki­ng efficiënte­r geworden is. “Na de eerste coronagolf heeft Staf ingezien dat je ook prima virtueel kan vergaderen. Hij moet zich niet meer naar ons kantoor verplaatse­n en wint eigenlijk alleen maar tijd. Het enige wat hij niet meer kan doen, is langsgaan tijdens de opbouw van de sets. Maar daar hou ik me dan mee bezig.”

Heeft hij de komende maanden speciaal plaatsgema­akt in zijn agenda, met de nieuwkomer in het gezin in gedachten? “Nee, want ik geloof in een gezonde balans tussen werk en privé. Het ene mag het andere nooit overschadu­wen. Ik werk hard, maar niet de hele tijd.”

Fijn leven

Er is altijd een leven naast televisie, vindt Mathias. “Ergens blijf je natuurlijk altijd met die programma’s bezig. Maar ik geloof niet dat je elke dag van zes uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s nachts moet werken om een goeie tv-maker te zijn. Dat is een mythe die we anno 2022 niet meer in stand moeten houden. Ik geloof dat je alles moet geven tijdens de werkuren, maar dat je daarnaast ook gewoon een fijn leven kan hebben. Je programma’s worden er enkel beter van.”

→ ‘Code van Coppens’,

zondag om 20.35 uur op VTM.

 ?? FOTO RR ?? Mathias en Staf Coppens zijn opnieuw te zien in ‘Code van Coppens’.
FOTO RR Mathias en Staf Coppens zijn opnieuw te zien in ‘Code van Coppens’.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium