Het Belang van Limburg

Bilal El Khannouss: “België heeft ons onderschat”

- Kristof Liberloo

Bilal El Khannouss zat zondag in het winnende kamp. “De Belgen hebben ons een beetje onderschat”, aldus de 18-jarige KRC Genk-speler, die Marokko boven de Rode Duivels verkoos.

Op zijn eerste WK-minuten moet hij nog altijd wachten, maar daar maalde Bilal El Khannouss zondag niet om. “Dit is een kinderdroo­m die uitkomt”, lachte de 18-jarige Brusselaar. In de kleedkamer­s van het Al Thumama Stadium bouwde hij na de 0-2 zege een stevig feestje met zijn ploegmaats. “Er werd gezongen en gedanst, iedereen deed mee. Dit moet ook zowat de grootste overwinnin­g ooit zijn voor Marokko, want België staat tweede op de FIFA-ranking. Een gelijkspel tegen

Kroatië en een zege tegen België. Geen slecht rapport.” El Khannouss weet ook waarom Marokko het van de Belgen haalde. “We hebben natuurlijk de richtlijne­n van onze coach goed opgevolgd, we wisten waar de ruimtes lagen en België kwetsbaar was”, vervolgde de Genkie. “Maar ik denk vooral dat ze ons een beetje onderschat hebben. Zeker na de eerste helft. Daar hebben wij na rust van geprofitee­rd. Of ik al berichten uit Genk heb ontvangen? Ja, van Luca Oyen, András Nemeth, Mika Godts, Jay-Dee Geusens… Hen heb ik allemaal al gehoord deze week.” Afwachten of El Khannouss donderdag tegen Canada zijn allereerst­e WK-minuten krijgt. “Ik hoop natuurlijk wel aan bod te komen. De trainer zegt ook dat ik me klaar moet houden, maar als het er niet van komt, is dat geen ramp.”

 ?? FOTO REUTERS ?? Bilal El Khannouss met de Marokkaans­e vlag.
FOTO REUTERS Bilal El Khannouss met de Marokkaans­e vlag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium