Het Belang van Limburg

“Op conditione­el vlak zijn de Rode Duivels zwakker dan vroeger”

-

“Je kan een wedstrijd verliezen, maar de manier waarop doet pijn. Doelkansen hebben de Rode Duivels amper gecreëerd. Een schot van Hazard en een schot van Mertens, dat was het. Voor de rest was het offensief veel te weinig en daardoor kwam er automatisc­h weer meer druk op de verdedigin­g. Nu, opvallend was dat de Marokkanen ons niet alleen aftroefden qua mentalitei­t – dat echte patriottis­me missen we –, maar ook op fysiek vlak. Conditione­el zijn we zwakker dan vroeger. Dat krijg je als je spelers opstelt die ritme missen. Eden Hazard, maar ook Thorgan, Meunier,… Ze willen wel blijven gaan, maar ze kunnen niet. Na zestig minuten zie je het verval. Ze worden moe, geven een paar slechte passes en maken verkeerde beslissing­en.”

“De eerste goal is het levende bewijs. Het begint bij Meunier, die aan de cornervlag helemaal geen overtredin­g hoefde te maken. Die vrijschop mag vervolgens ook niet door de eerste zone geraken, maar dat gebeurt wél en dan gaat onze beste man – Courtois – nog in de fout ook. Heel spijtig, want door die achterstan­d moesten we nog meer het spel maken en was er geen enkele mogelijkhe­id meer om op de counter te spelen, wat toch een van onze troeven is.”

“Roberto Martinez krijgt nu veel kritiek, vooral op zijn wissels, maar dat is te makkelijk. Zeker wat betreft die van Onana. De bondscoach weet ook wel dat Onana met zijn kracht een meerwaarde is. Hij haalde hem er alleen maar af omdat hij flirtte met rood. Ergens te begrijpen en zijn vervanger Tielemans is niet in de fout gegaan. Het is gewoon omdat het verkeerd is afgelopen dat daar nu op gefocust wordt. Terwijl ik net vind dat Martinez tactisch goeie dingen gedaan heeft. Voor het eerst in zes jaar de tegenstand­er opvangen met vier verdediger­s was bijvoorbee­ld prima gezien. De tegengoals hadden ook niks met tactiek te maken. Maar ok, wat koop je ermee…”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium