Het Belang van Limburg

Messi evenaart records Maradona

-

ARGENTINIË - MEXICO 2-0 GROEP D

Er moeten in Buenos Aires al een dozijn standbeeld­en van Lionel Messi opgetrokke­n zijn, na de 2-0-zege tegen Mexico is er nóg eentje in de maak. Messi brak de ban, toch is La Albicelest­e nog niet zeker van de volgende ronde.

Voor het eerst tijdens dit WK voelden we een echte voetbalsfe­er in het imposante Lusail Stadium. Broeierig en werkelijk oor-ver-dovend. Met Argentijns­e en Mexicaanse fans vaak zij aan zij. In die kolkende sfeer speelde Lionel Messi zijn 21ste WK-wedstrijd, een evenaring van Diego Maradona’s record. Messi maakte het niet uit, hij had andere zorgen aan zijn hoofd na de sof tegen Saoedi-Arabië. De Argentijne­n stonden op de rand van de afgrond. De onhoudbare spanning op het terrein voelde je tot hoog in de steil oplopende tribunes. Nerveus voetbal is meestal geen goed voetbal. In de eerste helft werd er meer geknokt dan gecombinee­rd. Wie beide doelen had weggehaald en een dubbele rij koorden rond het veld had gespannen, zou een nieuwe sport hebben uitgevonde­n. Passie en emotie spatte uit het gras omhoog. Maar voor het eerste schot tussen de palen moesten we wachten tot minuut 45. En Messi? Die ging voorop in de strijd. 1m69 hoog won hij op grinta toch een kopduel in de zestien. Hij kan dus ook bikkelen, maar echt dreigen? Neen, dat lukte niet.

Tot net voorbij het uur. Het bikkelen en beuken in de eerste helft had krachten gekost. Mexico moest meer ruimte laten. En Leo heeft niet veel ruimte nodig. In minuut 63 nam hij de bal snel aan en schoof hem even vlug netjes voorbij Ochoa in de rechterhoe­k. Zijn achtste doelpunt op een WK lag in het netje. Alweer een evenaring van Maradona’s record. Een cruciale goal. De PSG-ster vierde ze met handkusjes en enkele diepe oerschreeu­wen. De ontlading was enorm. Fernandez maakte het Argentijns feestje compleet met een heerlijke krul in de rechterhoe­k. 2-0.

Als Argentinië op de derde speeldag wint tegen Polen, is het altijd zeker van de achtste finales. Speelt het gelijk, dan ligt hun lot in handen van Saoedi-Arabië en Mexico. Verliest Argentinië, dan is het sowieso uitgeschak­eld.

ARGENTINIË: E. Martínez, Montiel (63 Molina), Otamendi, Li. Martinez, Acuña, De Paul, Rodríguez (57’ Fernandez), Mac Allister (70’ Palacios), Messi, Di Maria (70’ Romero), La. Martinez

MEXICO: Ochoa, Álvarez (66’ Jimenez), Araújo, Moreno, Montes, Gallardo, Guardado (42’ Gutierrez), Herrera, Chávez, Lozano, Vega (66’ Antuna) DOELPUNTEN: 64’ Messi 1-0, 87’ Fernandez 2-0 GELE KAARTEN: 22’ Araujo, 43’ Montiel, 50’ Gutierrez, 66’ Herrera, 89’ Alvarado

POLEN SAOEDI-ARABIË 2 0

POLEN: Szczesny, Cash, Glik, Kiwior, Bereszynsk­i, Zielinski (63’ Kaminski), Krychowiak, Bielik, Frankowski, Milik (71’ Piatek), Lewandowsk­i. SAOEDI-ARABIË: Al-Owais, Abdulhamid, Al-Amri, Al-Boleahi, Al-Breik (65’ Al-Ghanam), Al-Najei (46’ Al-Abid), Al-Malki (85’ Al-Oboud), Kanno, Al-Buraikan, Al-Shehri, Al-Dawsari (85’ Al-Shehri). DOELPUNTEN: 39’ Zielinski 1-0, 82’ Lewandowsk­i 2-0.

GELE KAARTEN: 15’ Kiwior, 16’ Cash, 19’ Milik, 20’ Al-Malki, 45+4’ Al-Amri,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium