Het Belang van Limburg

Blessure van Dahl slaat in als een bom

-

Het blijft wachten op de eerste Achelse overwinnin­g. De 3-0-nederlaag op het veld van kampioen Roeselare was ingecalcul­eerd, maar het uitvallen van hoofdaanva­ller Dahl was dat niet.

Roeselare-coach Vanmedegae­l roteerde in aanloop naar het Champions League-duel van woensdag tegen Civitanova. Rotty en Leite vervingen Verhannema­n en Fasteland. Onder impuls van speerpunte­n Staples en Dahl ging Achel in set één goed mee tot 9-9, maar daarna namen de West-Vlamingen overtuigen­d het heft in handen.

Achel bleef verdienste­lijk van zich afbijten tot opposite Ulrik Dahl, die zich in zijn eerste maanden al tot publieksli­eveling heeft opgewerkt, in set twee met een voetblessu­re van het veld werd gedragen. Een mokerslag voor de Achelse spelers, die nadien geen vuist meer konden maken. De rode lantaarn blijft uiteraard voor Achel, dat de levensbela­ngrijke wedstrijde­n tegen Guibertin en Waremme vermoedeli­jk zonder zijn Deense speerpunt moet spelen.

“Ik denk dat die matchen voor hem te vroeg gaan komen”, zucht T1 Jan Vanvencken­ray. “Dit is echt een streep door onze rekening. Ulrik is een ruwe diamant die we aan het slijpen waren. Ik moet samen met de staf een oplossing zoeken.”

SETS: 25-18, 25-16, 25-18. ROESELARE: D’Hulst 1, Coolman 8, Leite Costa 6, Tammearu 11, Rotty 9, Koukartsev 7. Libero: Deroey. Kwamen in: Ahyi 7, Depovere 3.

ACHEL: Staples 10, Verweij 1, Van Leemputten, Smit, 2, Fransen 4, Dahl 11. Libero’s: Claes, Duwaerts. Kwamen in: Van Dyck 7, Medenis 2, Gortzak, Van Den Borden, Dalli Cardillo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium