Het Belang van Limburg

Mak Genk mist kans om leider te worden

- Lars Aussems

ESNEUX-GENK 3-0 TWEEDE NATIONALE HEREN B Genk heeft een draai rond de oren gekregen bij subtopper Esneux: 3-0. Het liet zo de kans liggen om co-leider te worden.

Eigenlijk zag het er zaterdag op geen enkel moment naar uit dat Genk met punten op zak zou vertrekken uit het Luikse. Vroeg in elke set bouwde de thuisploeg al een kloof uit. Halfweg was de vogel zo telkens al gaan vliegen. Een Genkse remonte in set één kwam te laat. Over 16-11 ging het naar 26-24.

Bij Esneux was het Meurisse die de meeste punten voor zijn rekening nam. Hij was onder meer met vier killblocks belangrijk, al stak de thuisploeg er niet enkel blokkerend bovenuit. Op quasi alle vlakken kende Esneux een betere dag. Dat werd ook duidelijk in de volgende twee sets. Speerpunt Brecht Campforts, die sukkelt met de rug, werd zelfs nog even ingebracht, maar ook hij kon het tij niet keren. Na een uur en acht minuten stond de overduidel­ijke 3-0 op het bord. Een tikje voor Genk, dat zich snel moet herpakken. Leider

Guibertin, tegenstand­er op 11 december, verloor verrassend van Haacht en zo liet Genk na om naar de leiding te springen. “We waren totaal niet in vorm”, knikte Campforts. “We begonnen niet met onze sterkste ploeg, maar het was vooral een totale off-day voor iedereen, mezelf incluis. Ik heb vrijdag getraind omdat ik mocht proberen van de kine, maar had tijdens de match toch wat last. Ik mocht niet volle bak gaan, wel invallen. Het liep niet erg soepel”, aldus de Hoeseltena­ar, die binnenkort meer nieuws hoopt te hebben over zijn rugblessur­e. Heel Genk duimt dat het toch wel meevalt. “We hebben een match minder gespeeld dan de rest. Er is dus nog niks verloren.”(aula)

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Genkcoach Peter
Van Zundert.
FOTO PATRICK SMETS Genkcoach Peter Van Zundert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium