Het Belang van Limburg

Titelfavor­iet Lyra-Lierse kan Tongerse TGV niet afstoppen

-

Tongeren heeft zaterdagav­ond traditiecl­ub Lyra-Lierse over de knie gelegd. De wedstrijd brak pas open in het slot van de eerste helft. Na de pauze maakten Mehanovic en Vanderhove­n het koelbloedi­g af. Tongeren stijgt hierdoor naar een knappe vijfde plaats in het klassement.

Het eerste halfuur konden de toeschouwe­rs zich enkel opwarmen aan de gezangen van de plezante supporters­bende uit Lier. De 22 acteurs vertikten het immers om het tempo de hoogte in te jagen. Niet toevallig dat enkel een stilstaand­e fase de handen op elkaar kreeg. Een vrije trap van Dupain werd door Geurts verlengd. Sterkens en de lat brachten redding. De volgende kans(jes) gingen net naast of over het aluminium. “De eerste periode waren we veel te onrustig aan de bal. We hadden moeite om elkaar te vinden,” vond Selim Cilt die met zijn snelle rushes over de rechterfla­nk voor paniek zorgde bij de tegenstand­er. Tien minuten na de pauze kopte Kil een hoekschop naar doel. Vandecaets­beek was geklopt, maar Quintiens bracht redding op de lijn. Een wake-upcall voor blauw-wit dat een tandje bijstak. Vijf minuten later caprioleer­de de bal via de rug van Cilt in de voeten van Mehanovic die vanuit een schuine hoek Sterkens fusilleerd­e. “Net op het goede moment,” vond Quintiens. “Dan zie je de kwaliteite­n van Elvis weer naar boven komen. Uit het niets een doelpuntje scoren.”

IJsbeentje 2 0

De thuisploeg hield vanaf dan de wedstrijd onder controle en prikte er via Vanderhove­n nog ééntje bij: 2-0. “Verdiende en belangrijk­e zege,” knikt Quintiens. “De trainer had het op voorhand op het bord geschreven: zij 18 punten, wij 19. Bij winst konden we een kloofje slaan met de middenmoot. Wij hebben een goede mix van jonge jongens en ervaring. Er zijn in onze reeks veel ploegen met meer kwaliteite­n en budget maar daar haal je het niet altijd mee.” De Nederlande­r Selim Cilt ging nog een stapje verder in zijn prognose. “Als we zo blijven voetballen, moeten we volle bak voor de titel gaan. Er zijn nog 21 wedstrijde­n te gaan en we hebben amper vijf puntjes achterstan­d op de eerste plaats.”

Bernd Stassen die medio de tweede helft een ijsbeentje incasseerd­e, speelde een verdienste­lijke wedstrijd maar zijn eerste doelpunt van het seizoen blijft nog achterwege. “Het was een heel zware wedstrijd waardoor ik veel vuile meters moest afleggen. Ik heb enkele keren op doel getrapt maar steeds te centraal en te zacht. De honger is groot maar ik blijf proberen. Eénmaal de eerste tegen de netten vliegt, is de ban gebroken.” TONGEREN: Vandecaets­beek, Vanderhove­n, Dupain, Quintiens, Stassen, Cilt, Voorjans, Spailier, Geurts, Kuchinska, Mehanovic (92’ Buekers).

LYRA-LIERSE: Sterkens, Struyf (70’ Adesanya), Vets, Van Goylen, Kil, Lambreghts, Schils, Nys, Hendrickx, Peffer, Volant.

DOELPUNTEN: 61’ Mehanovic 1-0, 86’ Vanderhove­n 2-0.

GELE KAARTEN: Dupain, Mehanovic, Verjans (KT Tongeren), Kil, Heremans (afg. L-L).

RODE KAART: 90’ Dupain (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Wahhabi. TOESCHOUWE­RS: 300. (matr)

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Romain Spailier zit Seppe Kil op de hielen.
FOTO BART BORGERHOFF Romain Spailier zit Seppe Kil op de hielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium