Het Belang van Limburg

Late penalty nekt THES: “Dit is zuur”

-

1 1 THES kon de zege ruiken tegen La Louvière, maar na een overbodige penaltyfou­t van Frederik Spruyt moesten de Looienaars alsnog vrede nemen met een gelijkspel. “Dit mochten we niet meer uit handen geven”, zei doelpunten­maker Marnick Vermijl na afloop.

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en kwam binnen de minuut al twee keer dicht bij een voorsprong, maar Bertaccini werd evenveel keer afgeblokt. La Louvière nam daarna het commando over en drukte THES terug, maar echte kansen bleven uit. Enkel toen Valkenaers Badibanga in zijn rug vergat, was het even bibberen. De tweede helft begon evenwichti­g met kansen voor Troonbeeck­x en invaller Azevedo. Op het uur schoot de vlam helemaal in de pan. Bertaccini en Naqqadi kwamen al dicht bij de 1-0, maar pas toen de bal na een corner voor de voeten van Marnick Vermijl viel kon de thuisploeg juichen. THES kreeg via Naqqadi en Bertaccini nog kansen om de score te verdubbele­n, maar de zuinige 1-0 bleef op het bord. De troepen van coach Patrick Witters leken op weg naar de overwinnin­g, tot

Spruyt een onnodige fout maakte en Baininwa de terechte strafschop voorbij Valkenaers trapte.

Janneke en Mieke

“In de eerste helft onderginge­n we het spel, we toonden te veel respect voor La Louvière”, aldus doelpunten­maker Marnick Vermijl. “We speelden natuurlijk ook niet tegen Janneke en Mieke, die ploeg heeft heel wat kwaliteite­n. Maar uiteindeli­jk hebben we weinig kansen weggegeven. Na de rust hebben we wat bijgestuur­d en kwamen we op voorsprong. Dan is het natuurlijk zuur dat je door een strafschop uiteindeli­jk nog twee punten weggeeft. In de laatste drie wedstrijde­n willen we het maximum er nog uit halen om dit jaar met een goed gevoel te eindigen. Ach, we mogen terugblikk­en op een goede heenronde, maar we hebben het soms laten liggen tegen de op papier kleinere ploegen.” THES: Valkenaers, M. Vermijl, Coomans, Spruyt, Hulsmans, De Jonghe, Kerckhofs, Troonbeeck­x, Swinnen, Naqqadi (79’ L. Vermijl), Bertaccini (89’ Bammens).

LA LOUVIERE: Herman, Faye, Corneille, Gobitaka, Vanhecke (46’ Azevedo), Vanzo, Franco (76’ Francotte), Gueulette, Badibanga (90’ Fiore), Baininwa, Calant (86’ Api-Kindanda). DOELPUNTEN: 71’ M. Vermijl 1-0, 90’ Baininwa 1-1 (strafschop omgezet).

GELE KAARTEN: Gobitaka, Naqqadi, Hulsmans, Gueulette, Calant, De Jonghe, Spruyt, M. Vermijl, Corneille, Badibanga.

RODE KAART: 91’ Spruyt (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Boogaerts. TOESCHOUWE­RS: 500.

?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Kapitein Nick Hulsmans zet een bezoeker onder druk.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Kapitein Nick Hulsmans zet een bezoeker onder druk.