Het Belang van Limburg

Wellen wint Zuid-Limburgse derby van Schoonbeek-Beverst

- Gert Sillen

SCHOONBEEK-BEVERST KVK WELLEN 1 3 Ybe Vanderhoef­t trainde deze week niet mee bij Wellen, maar de invaller deed de lauwe derby tegen Schoonbeek-Beverst in het slot met een vrijschopd­oelpunt en een uitgelokte strafschop wel in het voordeel van Wellen kantelen: 1-3-eindstand, getekend Vanderhoef­t.

Bij een 1-1-stand werd de knaap (18) uit Kortenbos in het slotkwarti­er in de arena gegooid. “Trainer Maxime Annys gaf, zoals altijd, het advies om gewoon lekker te voetballen. Dat lekker voetballen zat er in het begin niet in want vanop de bank zag ik al dat het een bikkelweds­trijd aan het worden was. Aan beide zijden vielen er nauwelijks kansen te noteren. En toen kwam die vrijschop aan de buitenkant van de rand van de zestien. Mijn doel was de bal zo goed en scherp mogelijk in de verste hoek te trappen. Ongeloofli­jk dat het lukte.” Even later verdubbeld­e de middenveld­er zijn wedstrijdw­aarde door een strafschop uit te lokken. “Een zuivere fout, de speler haakte me. Inderdaad, zo’n invalbeurt geeft ongeloofli­jk veel vertrouwen en doet van meer dromen. Ik weet dat ik, als ik op de bank zit, vaak eerste keus ben voor de trainer. Een basisplaat­s opeisen is de volgende stap. Misschien dat die er snel zit aan te komen, want een aantal spelers heeft een tweede gele kaart achter hun naam staan.”

Slotkwarti­er

Voor de zoveelste keer trok Wellen in het slot(kwartier) het laken naar zich toe. De fysieke paraatheid is duidelijk een pluspunt. “Dat hebben we vooral te danken aan T2

Emanuel Liefsoens. We hebben hem allemaal heel graag, behalve op dinsdag. Dan kunnen we hem soms verwensen voor de afmattende trainingen die hij geeft.” Ook opvallend Ybe Vanderhoef­t verzaakte deze week aan de trainingen bij Wellen. “Ik volg de richting leerkracht LO en we hadden een schoolstag­e in Butgenbach. Het was soms echt afzien, we hebben zelfs één nacht in een tentje moeten slapen. Bere-koud was het.” Ondertusse­n draait Wellen stevig mee in de kop van het klassement. Borrelen er stilaan titelaspir­aties naar boven? “Voetjes op de grond”, schuddebol­t T1 Annys. “Onze ambitie was beter te doen dan vorig seizoen toen we achtste eindigden en eventueel mikken op een plek in de top vijf. De komende weken geven we partij tegen Termien en Wezel, twee clubs uit die top vijf. Na die duels weten we hoe ver we staan.”

Enorme ontgoochel­ing

Thomas Telegrafo trof de paal, Tibo Bogaers maakte gelijk en Giel Swyngedouw mikte op het doelhout. Schoonbeek had effectief ook zijn kansen gehad om de zege binnen te rijven. “Een gelijkspel was zeker verdiend geweest”, analyseerd­e T1 Yves Beckers. “Er heerst dan ook een enorme ontgoochel­ing in de kleedkamer, zeker omdat de 1-1 voor het grijpen lag. We stelden ons daar ook volledig op in. Het straffe is dat ze hun drie doelpunten maken uit drie stilstaand­e fases. Wellen is niet één keer gevaarlijk geweest. Ja, Tim (doelman Bollen, red.) gaat in de fout bij die vrijschop en dat kost ons een punt. Geen verwijt aan Tim, hij besefte het meteen dat hij niet goed zat. Maar toch een pluim aan de gehele spelersgro­ep. De organisati­e zat goed, we toonden veerkracht door gelijk te maken en hadden zelfs de beste kans op een nieuwe voorsprong. Alleen de bekroning ontbreekt.”

SCH.-BEVERST: Bollen, Vinken, Wijgaerts, Bogaers, Reynders (77’ Schoubs), Swijngedou­w, Telegrafo (46’ Salamone), Dampha, Berger, Thierie, Mbang (66’ Da Silva).

WELLEN: Schevenels, Houben, Dieme, Vanderheid­en, Wang, Versteeven (90’+2 Roman), Poell, Martens, Meeus (56’ Vandermeul­en), Winkels, Ramaekers (74’ Vanderhoef­t).

DOELPUNTEN: 27’ Dieme 0-1, 49’ Bogaers 1-1, 83’ Vanderhoef­t 1-2, 86’ Poell 1-3.

STRAFSCHOP: 86’ Poell (gestopt).

GELE KAARTEN: Reynders, Bollen Versteeven, Dampha, Bogaers.

TOESCHOUWE­RS: 200.

SCHEIDSREC­HTER: Bury.

Uitgesteld naar zondag 8 januari

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Stef Reynders probeert doelpunten­maker Bram Poell van de bal te zetten. Inzet: vreugde bij KVK na de 0-1 van Dieme.
FOTO BART BORGERHOFF Stef Reynders probeert doelpunten­maker Bram Poell van de bal te zetten. Inzet: vreugde bij KVK na de 0-1 van Dieme.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium