Het Belang van Limburg

Smeermaas wint Lanakense derby

-

2 1 Smeermaas blijft een moeilijke klip voor Veldwezelt. Vorig seizoen in vierde slikte kampioen Veldwezelt de enige seizoensne­derlaag tegen ... Smeermaas. Ook nu pakte Fortuna op karakter maar ook met een sublieme Schoubs én een stevige portie geluk weer de volle buit.

Heel wat sfeer voor dit Lanakens onderonsje. De voorstelli­ng van de lokale jeugdploeg­en, de hulde aan jeugdprins­es Naomi én vuurwerk: het moest de prelude worden van een gezellige voetbalavo­nd.

En dat werd het. Het voorgerech­t kwam van de bezoekers met pogingen van Paulissen en Habex op de paal. Geen 0-1 maar wél 1-0. Verheyen prikte snel tegen en Dylan Gerards legde zijn eerste van het seizoen in het mandje. “Eentje die goed doet natuurlijk. In Nederland had ik het bij Daalhof gezien en op advies van Kevin Remmers ben ik naar Smeermaas gekomen. De aanpassing was nochtans niet makkelijk. Oeps, was dat eventjes schrikken. Zo een fysiek voetbal. Gelukkig kan ik met mijn snelheid wel veel ontwijken. Die eerste treffer? Man, die was echt belangrijk.” Toen bezoeker Brouns nog eens de paal trof en doelman Massot iets te driest tekeer ging in de rechthoek, zette Verheyen vanop de stip een schijnbaar veilige ruststand op het bord: 2-0.

Hardleers

Het was niet echt naar de zin van trainer Koen Hustinx die in de break met de nodige decibels zijn ongenoegen ventileerd­e. Veldwezelt had het begrepen maar miste dan toch zijn momentum. Met tweemaal aanwinst Ouattara in een ongelukkig­e hoofdrol. Invaller J. Geurts zorgde nog even voor bezoekende hoop maar aan de overkant lieten Verheyen en Tedeschi uiteindeli­jk nog ruimere cijfers liggen.

“Wij leren niet uit onze vorige fouten”, spuwde Mike Martens zijn gal. “We slikken toch zo makkelijk een tegendoelp­unt en nadien waren we ook te onmondig voor doel. Dit is een derby die je als speler niet wil verliezen. We hadden natuurlijk ook wel pech maar dat praat niet alles goed.”

SMEERMAAS: Schoubs, Meyers, C. Thijs, Vanherle, D. Vuurstaek, Stassen (81‘ Cin), Vanderstra­eten, Verheyen, Creemers (58’ Tedeschi), Gerards (70‘ A. Machelesen), Biller. VELDWEZELT: Massot, Paulissen, Martens, Daenen (71‘ Verkennis), Swennen, B. Geurts, K. Brouns (63’ J. Geurts), Janssen (71‘ Jackers), Buntinx, Habex, Ouattara.

DOELPUNTEN: 31‘ Gerards 1-0, 39’ Verheyen (strafschop) 2-0, 77‘ J. Geurts 2-1. STRAFSCHOP: 39’ Verheyen (omgezet).

GELE KAARTEN: Vuurstaek, Daenen, C. Thijs, Habex.

SCHEIDSREC­HTER: Boelen. TOESCHOUWE­RS: 200. (edst)

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Vuurwerk op en naast het terrein. Inzet: Gerards knalt de 1-0 tegen de netten.
FOTO TOM PALMAERS Vuurwerk op en naast het terrein. Inzet: Gerards knalt de 1-0 tegen de netten.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium