Het Belang van Limburg

Sporting Pelt moet derde plaats aan Aalsmeer laten

-

Sporting Pelt is de grote verliezer van de dertiende speeldag in de BENE-League. Nog niet bekomen van de thuisneder­laag tegen Lions volgde zaterdag in Volendam een tweede opdoffer op rij.

Pelt ziet Bocholt en Lions nog wat verder uitlopen en moet zijn derde plaats zelfs afstaan aan Aalsmeer. Hurry Up, dat Eupen versloeg, nadert tot op één punt van Pelt, dat donderdag aan de slag moet tegen Visé. En ook de Luikse ploeg is nog in volle race voor een ticket voor de Final Four.

Een tweede zege op rij was er wel voor Hubo Handbal. En het was een klinkende overwinnin­g tegen Bevo. De 38-27-zege levert voorlopig geen winst op in het klassement, maar de zesde plaats komt zo stilaan in het vizier.

VOLENDAM 32 SPORTING PELT 31 Bart Köhlen hield Pelt in het zog van Volendam, maar bij de Limburgers stapelde men de balverliez­en op. Deekens stopte nog wel twee strafworpe­n maar Pelt, dat Van Haesendonc­k al vroeg met een rode kaart zag uitvallen, zag de tegenstand­er nog voor de rust twee doelpunten uitlopen tot 1513. En in de tweede periode bleef dat verschil van twee punten lang op het scorebord. Pelt faalde op de cruciale momenten. Bij Volendam deden Kooijman en Van Gils dat niet.

PELT: Deekens, Van Leeuwen, Denert, Falke 4, D. Vandebeeck, Spooren 4, Tasevski, Konitz 6, Köhlen 10, Schoenaker 2, L. Vandebeeck 3, Lambrecht, Delpire, Van Haesendonc­k, Vossen 1, Vandenboer 1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium