Het Belang van Limburg

Wagen knalt tegen bakkerij

-

HERINRICHT­ING

om Ronny V. (64), Boudewijn H. (81), Irène S. (77) en Bart H. (49), allen uit Zonhoven. Ze werden overgebrac­ht naar het ziekenhuis. “Ik was net met de klanten bezig toen ik de klap hoorde”, zegt Els Pittoors van bakkerij Quintinus. “En dan zie je plots een wagen tegen je gevel staan. Dat is wel schrikken. Vooral omdat hier vaker klanten op zondagvoor­middag tot buiten moeten aanschuive­n. Gelukkig was dat net niet het geval.”

Ravage

Volgens de bakker is het niet de eerste keer dat bij de zaak ongevallen gebeuren. De bakkerij ligt in de bocht van de Heuvenstra­at in Zonhoven. “Als het misloopt zijn we van één ding zeker: ze komen tot stilstand tegen onze gevel of de mensen van de schoenenwi­nkel hebben prijs”, zegt Pittoors.

Maar ook elders in de straat gebeuren ongevallen. Buurtbewon­ers en handelaars klagen al langer aan dat de Heuvenstra­at onveilig is. Volgens buurtbewon­er Alexander Severi zijn de afgelopen twintig jaar op dezelfde plaats al negen geparkeerd­e wagens de vernieling ingereden.

Schepen van Mobiliteit Frederick Vandeput (Open Vld) beloofde een jaar geleden ingrepen om de straat veiliger te maken. “De zebrapaden zijn inmiddels aangelegd”, zegt Vandeput. “Voor de verdere herinricht­ing is een vergunning­saanvraag lopende. Dit is een gewestweg. De middelen hebben we inmiddels al gekregen. Het kruispunt aan de kerk wordt heringeric­ht en de maximum toegelaten snelheid verlaagd tot 30 kilometer per uur”, aldus nog Vandeput.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium