Het Belang van Limburg

Vakbond bouwt luchtkaste­el bij exclusieve beurs Très Chic

- Dirk Jacobs

PROTESTACT­IE

HASSELT

Een tiental leden van ABVV-Limburg heeft zaterdag als protest een luchtkaste­el ‘opgeblazen’ voor de Trixxo-arena in Hasselt. Waar toen de beurs Très Chic plaatsvond.

“Onder de noemer Très Bizar voeren we actie omdat we niet begrijpen dat in economisch zware tijden voor veel gezinnen een beurs vol exclusieve bolides, reizen met privéjets en dure juwelen wordt georganise­erd”, zegt actievoerd­er Andres Vandereyck­en. “Nergens in de communicat­ie van Très Chic is maar één woord over energie- of koopkracht­crisis te lezen. Dat stoort ons. In ons land leven 140.000 miljonairs die gemiddeld 2,5 miljoen bezitten. En dat terwijl de Belgische staat jaarlijks, door achterpoor­tjes, 30 miljard misloopt. Daarom vragen we werk te maken van een vermogensk­adaster en belasten van alle inkomsten, zonder uitzonderi­ng en progressie­f.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Voor sommigen is het nooit crisis, protesteer­de ABVV-Limburg tegen de exclusieve beurs in de Trixxo-arena.
FOTO SERGE MINTEN Voor sommigen is het nooit crisis, protesteer­de ABVV-Limburg tegen de exclusieve beurs in de Trixxo-arena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium