Het Belang van Limburg

1.200 borrellief­hebbers vieren 40 jaar Jenevermus­eum

- Dirk Jacobs

FEEST HASSELT In de Hasseltse Witte Nonnenstra­at is de hele zaterdag feest gevierd voor de 40ste verjaardag van het Jenevermus­eum.

Het jarige museum deelde zelf cadeautjes uit zoals 40 liter jenever en levenslang toegang tot het museum of de speciaal gestookte verjaardag­sjenever van meester-stoker Steven Reekmans. Voor elke feestvierd­er was er uiteraard ook verjaardag­staart en een lekkere borrel. Het ‘gemengde mannenkoor’ Het Volgende Punt bracht een uniek verjaardag­slied op de tonen van ‘Lang zal ze leven...’ maar dan met een aangepaste tekst ‘Lang zal jenever...’. Simpel maar bijzonder enthousias­t meegezonge­n.

Het verjaardag­sfeestje werd tot in de puntjes uitgewerkt door communicat­iestudente­n van

Hogeschool PXL.

“Ik krijg hier kippenvel van”, glunderde museumdire­cteur Davy Jacobs. “Vier feestjes met telkens 300 gasten, die in geen tijd volgeboekt geraakten. Zoveel mensen die ons graag zien. Indrukwekk­end gewoon.”

In die 40 jaar kreeg het Jenevermus­eum al meer dan anderhalf miljoen bezoekers over de vloer. “Ronduit impression­ant”, zegde burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA), die in de feestvreug­de deelde. “Het ultieme bewijs dat dit museum springleve­nd is. Gelukkig hebben enkele jeneverlie­fhebbers hier titanenwer­k verricht.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het jarige museum deelde zelf cadeautjes uit, zoals een golden ticket met levenslang­e toegang.
FOTO SERGE MINTEN Het jarige museum deelde zelf cadeautjes uit, zoals een golden ticket met levenslang­e toegang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium