Het Belang van Limburg

“Dat kan beter in deze tijden van internet”, dachten David Olthaar en Tom Beusch, en ze stampten ‘KattenRada­r’ uit de grond.

-

dan tips geven, die automatisc­h naar het baasje worden gemaild of ge-sms’t.”

1.180 katten teruggevon­den

Voor 29 euro bereikt de basisformu­le 4.000 buurtgenot­en in een cirkel van één kilometer. Hoe groter de zoekactier­adius, hoe duurder. Maar de investerin­g loont: in anderhalf jaar tijd heeft de website naar eigen zeggen al 1.180 beestjes herenigd met hun baasje, een succesrati­o van 68 procent – al zijn er geen cijfers over wat de succesrati­o zónder digitale hulp is. “En wellicht zijn er nog meer successen, want niet iedereen laat het weten als de kat weer thuis is.” Sinds deze zomer is KattenRada­r ook in Vlaanderen actief. “Van de 38 vermiste katten die al zijn aangemeld, zijn er 24 weer veilig thuis”, zegt David. “Intussen is de site in het Engels vertaald en helpen we ook mensen in Engeland, de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië.”

 ?? FOTO KATTENRADA­R.NL ?? De rode ‘pootjes’ geven vermiste katten aan, zoals Luna. De groene pootjes zijn van teruggevon­den katten. De meldingen verdwijnen na vijftien dagen.
FOTO KATTENRADA­R.NL De rode ‘pootjes’ geven vermiste katten aan, zoals Luna. De groene pootjes zijn van teruggevon­den katten. De meldingen verdwijnen na vijftien dagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium