Het Belang van Limburg

Elke dag meer dan 10.000 mensen verwacht in Stadspark

-

“De opbouw is vandaag begonnen voor het terrein waar zowel radio als televisie zal worden gemaakt in de week voor kerst, van maandag 19 tot en met zaterdag 24 december”, klinkt het bij de VRT. “Er komt onder meer een podium waar dagelijks bekende artiesten zullen optreden. Die concerten zijn gratis bij te wonen. Er wordt in het park ook een actiedorp gebouwd met twee studio’s waarin mensen kunnen vertellen over hun acties voor De Warmste Week en waar ze een video kunnen opnemen. Om het terrein nog meer sfeer te bezorgen, komen er drank- en eetstandje­s en worden er in kraampjes vlammetjes en mutsen te koop aangeboden. We verwachten echt flink wat volk.”

Kick-off

“De kick-off van De Warmste week wordt gegeven op maandag 19 december om 7 uur ’s ochtends in het Stadspark”, vult Hasselts burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA) aan. “Elke dag kunnen de mensen er de radiomaker­s live aan het werk zien vanaf 6 uur ’s morgens. Zoals bekend zullen er geregeld optredens zijn van bekende artiesten. De laatste concerten starten elke weekdag om 21 uur. Op Kerstavond zaterdag 24 december wordt tussen 17 en 18 uur een slotakkoor­d achter De Warmste week gezet met hopelijk een flink bedrag dat tegen die tijd zal zijn samengebra­cht.”

Parkeren

“We verwachten echt massaal veel volk in het Stadspark, waar het podium wordt opgebouwd met de rug tegen het woonzorgce­ntrum”, zegt burgemeest­er Vandeput. “Op het terrein zelf kunnen maximaal 7.000 mensen tegelijk terecht, maar met het verloop gaan er dat gemiddeld toch minimaal 10.000 per dag worden. Daarom roepen we de mensen op om nu al te bekijken hoe ze in het Stadspark kunnen geraken met de fiets of te voet. Ook het openbaar vervoer kan een aangewezen alternatie­f zijn, met de bushalte Kunstlaan als afstapplek vlak bij de ingang van het DWW-terrein aan het cultureel centrum. Wie toch met de auto komt, adviseren we elders in de stad te parkeren en met de bus of te voet tot aan de ingang te komen. Vanaf de parking aan de Trixxo-arena rijdt doorlopend om het halfuur een gratis pendelbus. Rond het Stadspark is er geen parking en een aantal straten gaan we zelfs om veiligheid­sredenen afsluiten. Daarnaast moeten we straten ook vrijhouden voor buurtbewon­ers en om de bereikbaar­heid van het Jessa Ziekenhuis te garanderen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Voorlopig zijn vooral hekken, toiletten en heftrucks gelost, maar er komt nog veel meer.
FOTO SVEN DILLEN Voorlopig zijn vooral hekken, toiletten en heftrucks gelost, maar er komt nog veel meer.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium