Het Belang van Limburg

Massale vechtparti­j in voetbalten­t Neeroetere­n

- Mireille Maes

RODE DUIVELS MAASEIK Er komt donderdag extra bewakingsp­ersoneel in de feesttent ‘Neeroetere­n 4 Belgium’ na een massale vechtparti­j zondag. Het voetbalfee­st liep zondagavon­d op zijn einde toen een groep mannen en vrouwen slaags geraakte.

Zondag rond 18 uur kwam bij de politie de melding binnen van een grote vechtparti­j in de tent ‘Neeroetere­n 4 Belgium’ aan de Rotemerlaa­n. Omdat er zo veel mensen bij betrokken waren, kwamen naast patrouille­s van de lokale politie Maasland ook ploegen van de politie Carma en Lanaken/Maasmechel­en ter plaatse. De agenten probeerden de vechtersba­zen uit elkaar te halen. Maar het duurde toch ruim een half uur voor de toestand was bedaard. Door de luidspreke­rs werd meteen aangekondi­gd dat het feest was afgelopen. Een man werd naar het ziekenhuis gebracht met een hoofdwonde die moest worden gehecht.

De organisati­e van het evenement zat gistervoor­middag al samen met de politie. Bert Jacobs, een van de organisato­ren: “Wij gaan extra maatregele­n nemen. Zo is er meer veiligheid­spersoneel en gaan we extra waakzaam zijn wie de tent binnenkomt. Want dit mag niet meer gebeuren.”

Dat het zondag zo fout liep, is voor de organisati­e een flinke domper. “Het gebeurde op het einde van een leuke voetbalnam­iddag. De tent was al voor een groot deel leeg en de deejay zou nog een liedje spelen toen het gevecht begon. Het is de eerste keer in vier edities dat het zo fout ging. De vorige edities verliepen vlekkeloos. En we hopen dat het donderdag ook zo gaat zijn. Want we willen voetbal vieren. En met een voetbalfee­st had deze vechtparti­j helemaal niks te maken.” De politie heeft verschille­nde van de vechtersba­zen kunnen identifice­ren. Zij zullen de komende dagen op het politiekan­toor mogen uitleggen wat precies de aanleiding was van de vechtparti­j. Vaststaat dat heel wat van de betrokkene­n flink boven hun theewater waren.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? In Neeroetere­n werd een grote tent neergepoot om naar de Rode Duivels te kijken, maar zondag ging het helemaal mis.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR In Neeroetere­n werd een grote tent neergepoot om naar de Rode Duivels te kijken, maar zondag ging het helemaal mis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium