Het Belang van Limburg

Niet verhullen

-

waarom zij geen volwaardig­e kans krijgen. Zo is er Leandro Trossard. Hij vond vóór het toernooi al dat hij een basisplaat­s verdiende omdat hij bij Brighton een uitblinker in de Premier League is. Toch begon de Bilzenaar twee keer op de bank. Sterker nog: hij is zelfs geen eerste invaller. Tegen Canada kwamen eerst Onana en Meunier tussen de lijnen, tegen Marokko kreeg Mertens de voorkeur op Trossard. Volgens onze info moet Trossard dan toch op zijn tong bijten.

Als het niet draait, borrelt het natuurlijk altijd bij de wisselspel­ers. Martinez heeft wel het geluk dat de jongens die naast de ploeg vallen geen stokers zijn. Pakweg Wout Faes zal de boel nooit op stelten zetten. Al neemt dat het onbegrip van de reserviste­n niet weg. Zo valt evengoed te horen dat Leander Dendoncker verbaasd was dat hij na een degelijke prestatie tegen Canada plots toch geslachtof­ferd werd. Voor Faes is het frusterend dat hij zich zelfs in de oefenmatch­en voor het WK niet mocht tonen. Hetzelfde geldt voor Theate en Doku: zij denken iets te kunnen bijbrengen, maar speelden nog niet.

Zelfs Martinez humeurig

Waar is de tijd dat Roberto Martinez alles amazing noemde? Zelfs hij is af en toe humeurig op dit WK. Zo was hij not amused dat enkele uren voor de aftrap tegen Canada en Marokko al info uitlekte over de ploegopste­lling. Dat Dendoncker zou beginnen in de openingsma­tch had hij liever geheimgeho­uden, net als zijn plan om tegen Marokko Amadou Onana en Thorgan Hazard in de ploeg te droppen en flexibel om te schakelen naar vier verdediger­s. U begrijpt: zowat iedereen bij de Rode Duivels heeft een reden om te knorren. Dat zijn allesbehal­ve ideale omstandigh­eden richting de alles-of-nietsmatch tegen Kroatië. Maar als de Belgen zich nog willen kwalificer­en, zal er toch aan één zeel moeten worden getrokken. Roberto Martinez en zijn staf weten wat gedaan.

 ?? FOTO FIFA VIA GETTY IMAGES ?? De Duivels zullen de komende dagen aan één zeel moeten trekken. Anders wordt de kwalificat­ie voor de volgende ronde pas echt mission impossible.
FOTO FIFA VIA GETTY IMAGES De Duivels zullen de komende dagen aan één zeel moeten trekken. Anders wordt de kwalificat­ie voor de volgende ronde pas echt mission impossible.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium