Het Belang van Limburg

Maar hoe gaat het nu met hen en wat herinneren zij zich nog van de Rode Duivel? Wij zochten het uit.

-

hij nu vooral gevaarlijk is met zijn passing.” Dat Vanaken in die tijd een echte goalgetter was, weet Wielockx nog goed. “Ik herinner me dat we een internatio­naal toernooi speelden in Frankrijk. Hans scoorde het ene na het andere doelpunt in een van die wedstrijdj­es. Na een tijdje stonden wij 11-0 voor. Onze trainer kreeg toen medelijden met de tegenstand­er, dus haalde hij Hans naar de kant. Uiteindeli­jk vlogen wij er toch uit op dat toernooi. Gek genoeg omdat ons doelpunten­saldo nog steeds niet goed genoeg was. We hadden twee doelpunten te weinig gemaakt, Hans was natuurlijk boos.”

Onder de Lommelse kerktoren

Ook vandaag heeft Wielockx nog regelmatig contact met zijn oud-ploegmaat. “Al is dat nu wel moeilijker omdat we verschille­nde agenda’s hebben. Hans is profvoetba­ller in Brugge, ik LO-leerkracht in Overpelt. Vroeger was het veel gemakkelij­ker om elkaar te zien, want Hans en ik waren buurjongen­s in Lommel. Nu spreken we nog maar een paar keer per jaar af, voor de rest houden we contact via WhatsApp.”

Op Wielockx na, zien de ex-ploegmaats Vanaken nog maar weinig. Toch bleef het spelersgro­epje ook meer dan twintig jaar na datum goed bijeen. “Ons hele ploegje bestond ook uit jongens die onder de Lommelse kerktoren woonden”, verduideli­jkt Wielockx. “Vandaag is dat op vele plekken wel anders. Maar dat helpt zeker om het contact te onderhoude­n.”

Café Melchior

Dat de Lommelse U9 ondertusse­n niet volledig uit

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium