Het Belang van Limburg

Limburgers Meyers en Bex met RSCA naar Europese top 4

-

Na 3-2 tegen het organisere­nde Pula uit Kroatië en de opzienbare­nde 5-5 tegen grootmacht FC Barcelona gaf het doelpunten­saldo zaterdag de doorslag op speeldag drie. Anderlecht blikte het Roemeense Galati in met 9-0 en hield finaal één doelpunt bonus over op de blaugrana. Een waar feest barstte los. Derde doelman Bram Meyers uit Opgrimbie en vierde doelman Reggy Bex uit Borgloon vierden duchtig mee. “Dat we tegen Barça terugkwame­n na een 2-5-achterstan­d, dat had niemand nog kunnen denken. En toch is het gebeurd”, glunderde Bram Meyers. “De laatste minuten van Barcelona tegen Pula waren daarna pas echt zenuwslope­nd. Maar uiteindeli­jk hield Pula stand. Dit is waanzin, het hoogst haalbare op clubniveau. Lieven Baert en zijn vader Martin zijn de bezielers. Zij werken hier keihard voor en zien hun droom eindelijk in vervulling gaan. En dit in het eerste jaar als RSCA.” Reggy Bex beaamt: “Het moment dat je beseft dat je bij de laatste vier van Europa bent, dat is echt onbeschrij­felijk. Het is echt ongelofeli­jk om zoiets te kunnen meemaken op mijn negentiend­e. Het is iets dat ik misschien maar één keer meemaak in mijn leven.”

Absolute topclub

Beide

Limburgse

doelmannen kwamen niet in actie. De Braziliaan Roncaglio en de Portugees Cristiano staan voor hen in de pikorde. Bex (19) is nog piepjong, maar voor de Belgische internatio­nal Meyers (32) is het wel wat dubbel. “Na een sterk vorig seizoen, steek ik niet onder stoelen of banken dat ik wat ontgoochel­d ben”, zegt hij. “Maar ik speel bij een absolute topclub, dat kan nu wel echt gezegd worden, en dan weet je dat de concurrent­ie moordend is. Roncaglio is erbij gekomen en heeft zijn pure kwaliteite­n en ja, daar is niets aan te doen… Het is soms moeilijk, maar opgeven doen we niet! Ik ben enorm fier dat ik hier deel van uitmaak. We zijn blijven geloven in onszelf en hebben gevochten voor elkaar op de moeilijker­e momenten.” Voor het eerst sinds de eindwinst van Action 21 Charleroi in 2005 speelt er zo nog eens een Belgische club mee op het hoogste toneel. In mei wacht een onderonsje met het Spaanse Mallorca en de Portugese topclubs Benfica en Sporting.

 ?? FOTO RAZAN PICTURES ?? Reggy Bex (uiterst links) en Bram Meyers (uiterst rechts) met hun collega-doelmannen bij RSCA Roncaglio en Cristiano en keeperstra­iner Edward Bzdak.
FOTO RAZAN PICTURES Reggy Bex (uiterst links) en Bram Meyers (uiterst rechts) met hun collega-doelmannen bij RSCA Roncaglio en Cristiano en keeperstra­iner Edward Bzdak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium