Het Belang van Limburg

Fleur Moors pakt eerste zege van het seizoen in Kortrijk

- Freddy Vaes

VELDRIJDEN De 17-jarige Fleur Moors uit Bocholt deed het al voortreffe­lijk in de wereldbeke­rwedstrijd­en voor juniores en afgelopen zaterdag won ze in Kortrijk voor het eerst dit seizoen.

“Winnen is altijd heel mooi”, stelt Fleur. “Maar met het oog op de toekomst hecht ik meer belang aan bijvoorbee­ld een sterke prestatie in een wereldbeke­rmanche. Dat ik mijn derde plaats in Tabor en de tweede in Maasmechel­en, allebei wereldbeke­rwedstrijd­en, hoger inschat is dus een open deur intrappen. Maar nogmaals, winnen blijft fijn.”

Amper drie weken na haar lelijke val in Namen, staat Fleur Moors er dus weer. “Ik maakte toen aan de vooravond van het EK inderdaad een lelijke smak in een gevaarlijk­e afdaling die nadien uit het parcours werd gehaald”, aldus Moors. “Ik dacht er anders over, maar de dokters vonden het toen echt niet verstandig om te starten. Ik was zwaar teleurgest­eld omdat de kans op een Europese titel reëel was. Nu besef ik dat het inderdaad de juiste beslissing was.”

Minder druk

Na haar drukke en succesvoll­e wegseizoen, waarin ze eind september nog twaalfde werd op het WK op de weg, stelde Fleur dat ze in het veld zou doorgaan tot aan het EK in Namen en dan een rustpauze zou inlassen. Daar is blijkbaar nog niet veel van in huis gekomen. “Toch wel”, lacht ze. “Door die val in Namen heb ik een week niet op de fiets gezeten. Het vervolg van mijn programma is in de komende weken ook niet zo druk. Omdat op school de examenperi­ode voor de deur staat en de trainingen noodgedwon­gen beperkt zullen zijn, houd ik het bij één wedstrijd per weekend. Dat is minder belastend. Met het oog op de belangrijk­e periode januari-februari met BK, WK en wereldbeke­rmanches drijven we nadien de intensitei­t weer wat op.” Zondag staat Fleur aan de start van de wereldbeke­rwedstrijd in Antwerpen.

 ?? FOTO BELGA ?? Fleur Moors.
FOTO BELGA Fleur Moors.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium