Het Belang van Limburg

Doublure van Schmidt en Steppe nu bij Sp. Hasselt

- Frederik Baeten

SPORTING HASSELT TWEEDE AFDELING VV B Sporting Hasselt heeft zich afgelopen week versterkt met Wim Vanmarseni­lle. De 20-jarige Landenaar was de voorbije twee seizoenen actief als derde doelman bij STVV. Dit seizoen had hij nog geen club. Vanmarseni­lle tekende bij Hasselt een contract tot het einde van het seizoen.

Sporting Hasselt zat in een moeilijk parket na de zware knieblessu­re van doelman Lennart Ghijsens. Doorgaan met enkel de jonkies Mattice Vandebeek - die het zeker niet slecht deed in de matchen die hij speelde maar logischerw­ijze leergeld betaalde - en Lukas Gielen of toch een extra doelman halen? Uiteindeli­jk koos Sporting voor het laatste. En die vond het in de 20-jarige Wim Vanmarseni­lle. De voorbije twee seizoenen nog derde doelman bij STVV achter Daniel Schmidt en Kenny Steppe. Dit seizoen had hij nog geen ploeg. Vanmarseni­lle: “In maart heb ik samengezet­en met sportieve baas André Pinto van STVV (waar hij sinds 2020 een profcontra­ct had, nvdr) en we besloten dat het best was om uit elkaar te gaan. In afwachting van een nieuw aanbod trainde ik dit seizoen mee bij Geel en recent bij Lierse in eerste nationale. Na de blessure van Lennart Ghijsens, kreeg ik telefoon van TD Eric Eurlings van Hasselt. Mijn profiel - jong en een doelman uit de streek - vond hij interessan­t. We hebben een afspraak gemaakt en we waren er vrij snel uit.”

Haenen als maatje

Vanmarseni­lle is naast een goede doelman ook een goede student. Vanmarseni­lle: “Ik zit in mijn derde jaar Bedrijfsma­nagement in de UCLL in Leuven. Toen ik bij STVV aan de slag was, deed ik die studies in avondonder­wijs omwille van de dagtrainin­gen. Nu is de situatie omgekeerd en ben ik overgescha­keld op dagonderwi­js.” Zijn eerste indrukken bij Hasselt waren alvast positief. Vanmarseni­lle: “Het trainingsn­iveau lag hoog en met Kasper Haenen kwam ik een fijne ex-ploegmaat van bij de jeugd van STVV tegen. Donderdag heb ik een gesprek gehad met de coach en vrijdag heb ik met de beloften gespeeld in Tongeren. Wie er volgend weekend in doel zal staan in de topper tegen Cappellen? Dat is volledig aan de trainer. Ik ben er alvast klaar voor.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Wim Vanmarseni­lle op training bij Hasselt: “In afwachting van een nieuw aanbod trainde ik dit seizoen mee bij Geel en recent bij Lierse in eerste nationale.”
FOTO SERGE MINTEN Wim Vanmarseni­lle op training bij Hasselt: “In afwachting van een nieuw aanbod trainde ik dit seizoen mee bij Geel en recent bij Lierse in eerste nationale.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium