Het Belang van Limburg

Ex-ref Yf Brems op z’n 37ste voor het eerst hoofdcoach

- Marc Truyers

HERDEREN-MILLEN TWEEDE PROVINCIAL­E A Yf Brems is de nieuwe coach van tweedeprov­incialer Herderen-Millen A (2A). De 37-jarige Vlijtingen­aar - tot nu T2 bij reeksgenoo­t Vlijtingen - is een relatief nieuwe naam aan het trainersfi­rmament. Opmerkelij­k: Brems heeft niet alleen voetbalerv­aring als speler en trainer, maar ook als… scheidsrec­hter.

“Ik ben op mijn vijftiende gestopt met voetballen”, vertelt Brems. “Daarna ben ik ref geworden. Op mijn 24ste floot ik in eerste provincial­e. Waarom ik mijn fluitje aan de haak heb gehangen? Laat ons het erop houden dat het op dat moment de juiste beslissing was”, laat hij niet verder in zijn kaarten kijken.

De nu 37-jarige projectman­ager van elektricit­eitswerken stortte zich vervolgens vol overgave in het harde trainerswe­reldje.

“Ik heb een UEFA B diploma behaald. Het is mijn ambitie altijd geweest om een eerste ploeg te trainen, maar ik wilde geen stappen overslaan. De eerste jaren ben ik aan de slag gegaan bij de jeugdploeg­en van Millen. Daarna heb ik de nationale jeugd van U16 tot U18 bij Bilzen getraind. Daar is Vlijtingen me komen weghalen om als T2 te fungeren. Toen de vorige trainer van Vlijtingen, Björn Raison, werd ontslagen, heb ik enkele wedstrijde­n overgenome­n. Bij de aanstellin­g van Alain Peetermans, nam ik opnieuw de functie op van hulptraine­r.”

Honderd procent klaar

Na het ontslag van Yoeri Lievens vorig seizoen circuleerd­e de naam van Brems reeds aan de Elderenweg in Millen, maar toen ging de voorkeur uiteindeli­jk naar Philippe Neel.

DE MAN

Ben PEUSTJENS verdediger redde in toegevoegd­e tijd punt voor Bregel

“Nu was de interesse heel concreet. Als zo’n trein langskomt, mag je niet twijfelen”, aldus Brems. “Ik voel me er honderd procent klaar voor. Vanuit Vlijtingen heb ik geen enkele negatieve reactie ontvangen. Alain, bestuur en spelers toonden veel begrip en gunnen me deze uitdaging van harte. Er zit zeker voldoende kwaliteit in de kern van HerderenMi­llen. Zo snel mogelijk het behoud bewerkstel­ligen, wordt het eerste doel. Daarna zien we wel verder.”

Streng

“Of ik mijn eigen accenten ga leggen? Ik heb mijn manier van werken, maar onder interim-trainer Kenneth Martens haalde de groep negen op negen. We gaan zolang als mogelijk op dat elan verderbord­uren. Misschien dat we tijdens de winterstop hier en daar nog wat kunnen bijschaven.” Brems heeft de reputatie een strenge coach te zijn? “Pfff, wat is streng. Ik probeer boven mijn groep te staan en maak duidelijke afspraken. Als die worden gerespecte­erd, is er geen enkel probleem. We voetballen in tweede provincial­e hé. Er moet ook nog het nodige voetbalple­zier zijn.”

EERSTE

TWEEDE B

DE MAN Kenneth ULENAERS kopte Kadijk richting middenmoot

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Yf Brems: “Ik probeer boven mijn groep te staan en maak duidelijke afspraken. Als die worden gerespecte­erd, is er geen enkel probleem.”
FOTO TOM PALMAERS Yf Brems: “Ik probeer boven mijn groep te staan en maak duidelijke afspraken. Als die worden gerespecte­erd, is er geen enkel probleem.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium