Het Belang van Limburg

Nieuwe melodie voor Genkse beiaard: “Ook slaapliedj­e voor zoon”

-

De melodie ‘Nostalgia’ van Dries Lenskens zal vanaf begin volgend jaar uit de beiaard van de Sint-Martinuske­rk klinken. Hij kreeg de meeste stemmen.

De Genkse dienst Cultuur had een wedstrijd uitgeschre­ven voor een nieuwe melodie die om het uur uit de beiaard van de Sint-Martinuske­rk zal weerklinke­n. Een tiental muzikanten ging aan de slag. Na een eerste selectiero­nde bleven er drie over. Opmerkelij­k: het waren allemaal leerlingen of oudleerlin­gen van de Genkse Academie. Daaruit mochten de inwoners hun favoriete deuntje aanduiden. Met 200 stemmen werd Dries Lenskens de grote winnaar. Hij werkte Nostalgia uit, een deuntje dat meermaals per dag in het centrum van Genk te horen zal zijn. “Het zijn mijn jeugdjaren en fijne herinnerin­gen die me inspireerd­en voor dit nummer”, zegt Lenskens. “Ik heb het inmiddels ook verwerkt tot een slaapliedj­e voor mijn zoon.”

De twee finalisten die het niet haalden zijn Peter Nicodemus en Daniela Gavilanes. De nieuwe melodie zal via een geautomati­seerde jukebox worden afgespeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium