Het Belang van Limburg

Verpleger Christoph verleidt arts Ine met briefje in de nacht

- Gert Reynders en Raymond Rutten

HASSELT/GENK Het zou een aflevering van de tv-serie Grey’s Anatomy kunnen zijn. Ook het liefdesver­haal van verpleger Christoph Cottignie (34) en dokter Ine Van Oeteren (32) begint in het ziekenhuis. Tijdens zijn nachtdiens­t schraapt hij al zijn moed bij elkaar om een brief te schrijven naar die bevallige jonge arts die stage doet op zijn afdeling.

We schrijven oktober 2018. Christoph Cottignie werkt al acht jaar in het Sint-Vincentius­ziekenhuis in Antwerpen. Sinds kort loopt er op zijn afdeling een jonge vrouwelijk­e dokter in opleiding uit het verre Lanklaar (Dilsen-Stokkem) rond. Ze trekt meteen de aandacht van de jonge verpleger. “Ik had haar al vergeefs proberen op te zoeken op sociale media”, vertelt Christoph. “Ik durfde haar ook niet aanspreken als ik haar passeerde in de gang van het ziekenhuis. Dat vond ik nogal gênant met al die collega’s in de buurt.” “Dan heb ik het maar old school met een brief gedaan. Tijdens mijn nachtdiens­t ben ik in mijn pen gekropen. Na meerdere kladversie­s heb ik het uiteindeli­jk aangedurfd om mijn briefje onder haar klavier te leggen. In heel voorzichti­ge bewoording­en heb ik haar in die brief gevraagd of ze het zag zitten om samen met mij iets te gaan drinken. Ik had er al snel spijt van. ‘Oei, wat heb ik nu gedaan’, zo schoot het door mijn hoofd.” Christoph kreeg niet onmiddelli­jk een antwoord op zijn brief. De twijfels werden dus alleen maar groter. Maar twee dagen later kwam dan toch het verlossend­e berichtje. Ik wil gerust met jou iets gaan drinken, zo schreef Ine. Het klonk Christoph als muziek in de oren. “Een paar weken later hebben we dan afgesproke­n. Op onze eerste date zijn we naar een gezellig Italiaans restaurant­je gegaan. Het klikte meteen. We bleken veel dezelfde interesses te hebben. Zo hadden we allebei een kat als huisdier. Gespreksst­of genoeg. Na dat etentje zijn we nog een cocktail gaan drinken op de Groenplaat­s in Antwerpen. Het was al vrij laat toen we terug aan het ziekenhuis kwamen waar haar fiets nog stond. Het was koud en nat. Na wat aandringen heb ik haar met de auto naar huis mogen brengen.”

Fles cava

Christoph en Ine spraken af om elkaar een week later weer te ontmoeten. Maar zolang liet een tweede afspraakje niet op zich wachten. “Op 11 november ben ik jarig”, vertelt Christoph. “Op die dag stond een verjaardag­sfeestje met de familie gepland. Ik had tegen Ine gezegd dat ik na dat feestje nog naar haar zou komen. Maar dat feestje liep behoorlijk uit. Op een bepaald moment ben ik dan toch vertrokken en heb ik een stuk taart en een fles cava meegenomen voor Ine. Dat was niet het beste idee, want Ine bleek helemaal geen cava te lusten.”

Die blunder stond de prille liefde gelukkig niet in de weg. De twee lieten elkaar niet meer los. Toen Ine een aanbod kreeg om aan de slag te gaan in het ZOL in Genk, aarzelde Christoph geen moment. Hij zegde zijn baan in het Sint-Vincentius­ziekenhuis op, liet zijn woonplaats in het Antwerpse Hove achter en volgde zijn liefde naar Limburg. “Niet zo’n groot risico, want verplegers zoeken ze overal”, weet hij. Nu wonen ze samen in Hasselt en werken ze allebei in het ZOL in Genk: Christoph als verpleegku­ndige intensieve zorgen en Ine als cardioloog in opleiding.

 ?? FOTO RR ?? Ine en Christoph werken allebei in het ZOL in Genk.
FOTO RR Ine en Christoph werken allebei in het ZOL in Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium