Het Belang van Limburg

“Jaarlijks etentje voor de ouders”

-

“Bij het eerste telefoontj­e met Carine had ik al meteen een goed gevoel”, vertelt Stefanie Timmers, mama van Oliver (2). “Ze zei: Je geeft ons je kostbaarst­e geschenk, ik begrijp dat je daarover wilt nadenken. Ik laat Oliver dus met een gerust hart bij haar achter. Soms wil hij zelfs niet meer mee naar huis.”

Carine Elsen (56) uit Heusden-Zolder behandelt dat kostbare geschenk immers met de grootste zorg. “Als er een kindje jarig is, bakt ze pannenkoek­en of zorgt ze voor frietjes”, zegt Stefanie. “Als Oliver eens een traantje laat bij het afscheid ’s ochtends, krijg ik al snel daarna een foto van Carine waarop hij lacht. Elk jaar organiseer­t ze ook een etentje voor alle ouders, zodat we elkaar kunnen leren kennen. Haar man is vroeger met die traditie gestart, maar hij is zeven jaar geleden overleden. Nu doet ze alles alleen.”

Kleinkinde­ren

Toen Carines man Rudi plots overleed, ging ze al snel weer aan het werk. “Ik was heel blij dat ik mijn job kon blijven doen. Het heeft mij er echt bovenop geholpen”, vertelt ze daar zelf over. Al dertig jaar lang is

Carine onthaalmoe­der. “Sinds januari heb ik nu voor het eerst een kindje in de opvang van iemand waar ik vroeger zelf nog op gepast heb. Dat is wel speciaal. Ik denk dat ik doorheen de jaren zo’n 145 kinderen opgevangen heb, onder wie twee van mijn eigen kleinkinde­ren. Eentje gaat intussen al naar school, de andere start in januari. Ik vind het altijd jammer als kindjes vertrekken. Ze hebben dan net die leuke leeftijd bereikt waarop je er gesprekjes mee kunt voeren.” Aan stoppen denkt Carine nog lang niet. “Zolang mijn gezondheid het toelaat, wil ik het blijven doen. Drie jaar geleden kreeg ik een nieuwe knie, toen ging het echt even niet. Ik denk dan meteen: wat met de ouders? Maar ik heb het zo kunnen plannen dat het tijdens de vakantie viel.”

Aan de jaarlijkse etentjes hecht ze veel belang, en als er een toekomstig opvangkind­je geboren wordt, gaat ze ook steevast op babybezoek. “Je maakt toch 2,5 jaar deel uit van een huishouden. Dan wil ik graag eens gaan kennismake­n.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? “Bij het eerste telefoontj­e met Carine had ik al meteen een goed gevoel”, vertelt Stefanie Timmers, mama van Oliver (2).
FOTO KAREL HEMERIJCKX “Bij het eerste telefoontj­e met Carine had ik al meteen een goed gevoel”, vertelt Stefanie Timmers, mama van Oliver (2).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium