Het Belang van Limburg

Onze chef sport Kristof Liberloo denkt mee met de Belgische voetbalbon­d.

-

FRANK VERCAUTERE­N

hij is vrij en liet onlangs weten dat hij nog steeds openstaat voor een job in het voetbal. Bovendien heeft Vercautere­n een goeie relatie met sleutelspe­lers Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois die hij lanceerde bij KRC Genk en met wie hij in 2011 ook de Belgische titel pakte.

In 2009 was Vercautere­n al eens interim-coach van de Rode Duivels en het Belgische publiek hield daar geen goeie herinnerin­g aan over: één gelijkspel en vier nederlagen. Een coach die niet zo avontuurli­jk is terwijl de Duivels en de fans nu aanvallend spel gewoon zijn.

HEIN VANHAEZEBR­OUCK

een coach met een duidelijke tactische visie en sterk in de communicat­ie. Kan heel goed wedstrijde­n lezen en heeft de capaciteit om met wissels wedstrijde­n te doen kantelen. Voetbalken­ner pur sang en één van de topcoaches.

is niet vrij want onder contract bij AA Gent. Hij durft al eens zwaar tegen de schenen te stampen. De vraag is of hij dat als bondscoach kan: de schuld publiekeli­jk bij anderen leggen. Ook bij de bond zal men zijn uithalen maar weinig waarderen.

PHILIPPE CLEMENT

Bewijst nu ook bij Monaco dat hij een internatio­naal niveau aankan. Werkt met de grote sterren uit het Franse voetbal. Speelde zelf ook 38 keer voor de nationale ploeg.

48 jaar en liet eerder al optekenen dat hij dat te jong vindt om bondscoach te worden.

Het is ook een financiële kwestie, want Clement verdient bij de Franse club uit het prinsdom meer dan hij ooit bij de voetbalbon­d kan verdienen.

VINCENT KOMPANY

een ex-Rode Duivel met het hart bij de nationale ploeg. Bovendien leverde hij goed werk bij Anderlecht, dat blijkt vooral nu de club zo diep is gezakt. Ook nu bij Burnley draait hij mee bovenaan in de Championsh­ip. Is het nu niet, dan is hij uitverkore­n om ooit bondscoach te worden.

In Engeland wonen zijn vrouw Carla en de kinderen dicht bij de familie en om nu opnieuw halsoverko­p terug naar België te keren, dat wil Kompany zijn gezin niet aandoen. Bij Anderlecht was trouwens niet iedereen te spreken over zijn manier van werken.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium