Het Belang van Limburg

De Rode Duivels waren op hun laatste dag op Qatarese bodem vooral met zichzelf bezig.

Ze wilden zo vlug mogelijk op vakantie, voor Roberto Martinez was er niks bijzonders voorzien.

-

Het Hilton Salwa Beach Resort heeft vrijdag de Rode Duivels uitgewuifd, maar toen medewerker­s naar de bus zwaaiden wisten ze niet dat er nog maar twaalf spelers op zaten. Verschille­nde internatio­nals hadden donderdagn­acht nog contact met het reisbureau dat de bond begeleidt: zij wilden liever vroeg dan laat naar Zaventem in het gezelschap van hun familie. Dat werd geregeld: onder anderen Dendoncker, Doku, Meunier, Witsel, Openda en Theate landden al rond de middag in

Brussel. Ze betaalden zelf die vlucht.

Zij moesten dus vroeg uit de veren, de overige spelers kregen alle tijd en ruimte om op hun tempo de ontgoochel­ing te verteren. Er stond geen training meer op het programma, er waren geen verplichti­ngen meer. Iedereen kon uitslapen.

De meeste spelers waren toch druk in de weer omdat ze nog wat praktische zaken in orde moesten brengen om op vakantie te kunnen gaan. Sterkhoude­rs als Courtois, De Bruyne en Eden Hazard stapten niet op de charter van de voetbalbon­d, maar vertrokken op eigen houtje. Daar moet niks achter gezocht worden, het is geen teken dat het deze groep aan eendracht ontbrak: alles gebeurde in overleg en met de goedkeurin­g van de voetbalbon­d. Het is niet uitzonderl­ijk dat spelers na een toernooi afzonderli­jk uitzwermen.

Voor de (ex-)bondscoach was er niks bijzonders voorzien. De verwachtin­g is dat Roberto Martinez de komende weken wel nog genoeg contact met de Rode Duivels zal hebben. De band was altijd goed, er zal wel een gepast afscheid komen.

Vannacht geland

voor

Afgelopen nacht landden de Rode Duivels, behoudens pech of vertraging­en, rond halfeen op onze nationale luchthaven. De spelers genieten nu van een paar dagen vrijaf, afhankelij­k van bij welke club ze spelen en hoe snel ze verwacht worden aan te sluiten.

 ?? FOTO RR ?? “We win together, we lose together” postte Michèle Lacroix – mevrouw De Bruyne – op Instagram bij een foto van manlief en hun kroost. Let op de Duivelse truitjes.
FOTO RR “We win together, we lose together” postte Michèle Lacroix – mevrouw De Bruyne – op Instagram bij een foto van manlief en hun kroost. Let op de Duivelse truitjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium