Het Belang van Limburg

Joy Kersten bloeit weer open bij Genk Ladies

- Lars Aussems

VROUWENVOE­TBAL ZATERDAG 13.30U: GENK LADIES - ZULTE WAREGEM (SUPER LEAGUE)

KRC Genk Ladies heeft de goede vorm te pakken. Eén van de smaakmaker­s is Joy Kersten (22), die vorige winter in Limburg neerstreek. De Nederlands­e debuteerde op haar zestiende in de Eredivisie en leek op weg naar een grote carrière, tot een zware knieblessu­re daar anders over besliste.

Bij haar aankomst was Kersten nog niet topfit, maar intussen heeft ze zich opgewerkt tot een van de smaakmaker­s van de ploeg. “Als we zo blijven spelen, mogen we mikken op de derde plek. De match tegen Zulte Waregem wordt opnieuw belangrijk”, blikt Kersten vooruit, die voetbal met de paplepel kreeg ingegoten.

Jong Oranje

Papa Stefan keepte jarenlang bij de Nederlands­e amateurclu­b Achilles ’29. “Als baby al zat ik langs de zijlijn naar hem te kijken.” Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Kersten zelf ook droomde van een grote carrière. Ze speelde nog voor Jong Oranje en er was belangstel­ling van enkele grote Nederlands­e clubs. “Uiteraard droomde ik van een profcarriè­re in het voetbal, maar helaas strooide een blessure roet in het eten.”

In 2019 scheurde Kersten haar linkerkrui­sband af, in een wedstrijd met Excelsior Rotterdam tegen haar favoriete club nota bene, het grote Ajax. “Ik was een jaar out. Het werd nooit meer zoals voorheen. Ik heb wel het gevoel dat ik er niet alles heb kunnen uithalen. Zo jammer, maar ik heb me er intussen wel bij kunnen neerleggen. Ik voel me nu goed in Genk en ben blij dat ik belangrijk kan zijn.” Bij Genk Ladies moeten ze Janne Geers wel voor lange tijd missen. De Peltse viel in Leuven uit met een zware kruisbandb­lessure. Dat riep ook bij Kersten nare herinnerin­gen op. “Ik stond op 20 meter van haar toen het gebeurde, en wist meteen dat het niet goed was. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik iemand naar de knie zie grijpen. Ze staat nu voor een lange revalidati­eperiode. Ik weet wat het is en ben er voor haar als ze me nodig heeft.”

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Joy Kersten: “Na die kruisbandb­lessure werd het nooit meer zoals voorheen.”
FOTO BART BORGERHOFF Joy Kersten: “Na die kruisbandb­lessure werd het nooit meer zoals voorheen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium