Het Belang van Limburg

Jari De Busser verlengt verblijf bij Lommel

- Sven Claes

VIRTON - LOMMEL SK ZATERDAG 16.00 UUR Voor de afreis naar Virton, was er nog goed nieuws uit het Lommelse kamp. De revalidere­nde Jari De Busser (23) verlengde zijn aflopende contract en ligt nu tot 2024 onder contract in Noord-Limburg. “Dit extra jaartje geeft mij veel vertrouwen.”

“Ik ben blij, vooral omdat ik het zie als een beloning na tweeenhalf jaar hard werken”, aldus De Busser. “We hebben bewust - en met respect voor mekaar - onze tijd genomen, omdat we niets wilden forceren. Het is uiteindeli­jk allemaal goed uitgedraai­d. Een éénjarig of een langdurig contract maakt mij weinig uit. Dit is de gulden middenweg voor beide partijen. Als ik presteer, zal de club wel komen met een langere verbinteni­s. Het is alleszins een positief signaal dat ze die inspanning gedaan hebben.”

Schouderbl­essure

Voorlopig kan De Busser wel nog niet profiteren van zijn verlengd verblijf. De doelman revalideer­t nog van een vervelende schouderbl­essure die hem nog minstens één maand aan de kant houdt. “Ik neem er mijn tijd voor. Een schouderbl­essure is vervelend voor een doelman, want je valt er 1.000 keer per dag op. De winterstop is een goed doel om naartoe te werken.”

“Deze contractve­rlenging geeft alleszins een boost tijdens mijn revalidati­e. Tijdens het fitnessen denk je er automatisc­h wel eens over na, maar het is niet dat het echt in mijn hoofd kroop. Het is wel een zorg minder om over te piekeren. Het is echt frustreren­d om machteloos aan de zijlijn toe te kijken. Ik ben nu de grootste supporter. Al bekijk ik Virton zaterdag wel vanuit de luie zetel.” (lacht)

Derde zege op rij?

Neven (achillespe­es), De Busser (schouder), Van Hout (rug), Granell (schouder) zijn out. Chadli keert terug uit ziekte. Anello en Metinho staan op één kaart van schorsing.

RUIME SELECTIE: Ivezic, Belghali, Amankwah, Wuytens, Monjonell, Metinho, Henkens, Thordarson, Martinez, Cauê, Anello, Kemps, Roque, Chadli, Ostrc, Pierrot, Vancsa, Talvitie en Kadiri.

 ?? FOTO BELGA ?? Jari De Busser zette zijn handtekeni­ng onder een contract dat hem tot 2024 aan Lommel SK bindt.
FOTO BELGA Jari De Busser zette zijn handtekeni­ng onder een contract dat hem tot 2024 aan Lommel SK bindt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium